Panevėžyje patvirtinti mokesčiai už verslo liudijimus 2024 m. – jie liks nepakitę

Ketvirtadienį Panevėžio miesto savivaldybės taryba patvirtino 2024 m. mokesčius už verslo liudijimus. Skelbiama, kad Panevėžyje gyvenantiems ir ūkine-ekonomine veikla užsiimantiems fiziniams asmenims mokesčių dydžiai už verslo liudijimus išlieka nepakitę.

Ketvirtadienį Panevėžio miesto savivaldybės taryba patvirtino 2024 m. mokesčius už verslo liudijimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ketvirtadienį Panevėžio miesto savivaldybės taryba patvirtino 2024 m. mokesčius už verslo liudijimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 5:42 PM

„Kryptingai dirbame tam, kad Panevėžyje ekonominę veiklą vykdantiems žmonėms būtų sudarytos kuo palankesnės sąlygos. Siekiame gyventojus ir toliau skatinti užsiimti ūkine-ekonomine veikla, kurti darbo vietas sau, todėl šiandien Taryboje priimtas sprendimas mokesčių nedidinti, Panevėžyje jie stabilūs išlieka jau penktus metus iš eilės“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Skelbiama, kad 2024 metais 12 Eur metinis mokestis (1 Eur/mėn.), nustatytas 47 nepopuliariausioms veiklos rūšims iš 86, tokioms kaip batų valymas, tekstilės pluoštų paruošimas ir verpimas, žvejybos reikmenų gamyba, lagaminų, rankinių taisymas ir kt., tokias veiklas vykdo vos keletas gyventojų.

Kitoms mažai populiarioms veikloms – meno kūrinių restauravimas, kailių išdirbimas, avalynės gamyba, mezginių gamyba ir kt. – iš viso 15 veiklos rūšių – nuspręsta palikti galioti 150 Eur metinį mokestį.

Vidutiniškai populiarioms veiklos rūšims (16 veiklos rūšių) palikta galioti 250 Eur metinius mokesčio dydžius. 8 pačioms populiariausioms, daugiausia pajamų nešančioms veiklos rūšims – prekyba susijusi su statybomis, baldų gamyba, patalpų nuoma, veislinių naminių gyvūnėlių auginimas ir kt. – paliktas galioti 500 Eur metinis mokestis.

Pažymėtina, kad gamybos ir paslaugų verslo liudijimai išduodami ir pratęsiami pageidaujamam kalendorinių metų laikotarpiui, bet ne trumpiau kaip 5 dienoms. Prekybos verslo liudijimai išduodami ir pratęsiami bet kuriam pageidaujamam kalendorinių metų laikotarpiui. Atitinkamai, mokestis už verslo liudijimą skaičiuojamas proporcingai pasirinktam laikotarpiui ar dienų skaičiui.

Įsigydami verslo liudijimus, dauguma gyventojų gali pasinaudoti Savivaldybės numatytomis nuo 20–75 proc. lengvatomis (dirbantieji, neįgalieji, sulaukusieji senatvės pensijos, registruoti užimtumo tarnyboje bedarbiai, vieni auginantys vaikus iki 18 m., auginantieji tris ir daugiau vaikų iki 18 m. ir kt.). Apie 60 procentų verslo liudijimų išperkama pasinaudojant Panevėžio miesto savivaldybės tarybos suteiktomis minėtomis lengvatomis.

2022 m. verslo liudijimai išduoti 2762 žmonėms. Už verslo liudijimus sumokėta per 227 tūkst. Eur. 1906 gyventojai pasinaudojo lengvatomis. Per 2023 m. devynis mėnesius verslo liudijimai išduoti 2414 gyventojų, už juos sumokėta per 191 tūkst. Eur. Iš jų 1632 gyventojai pasinaudojo lengvatomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.