Teritorijų planavimo ir statybos inspekcija patiria itin sudėtingus techninius gedimus

Dėl sudėtingų techninių gedimų kol kas nepavyksta atkurti Teritorijų planavimo dokumentų registro (TPDR) ir Teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinės sistemos (TPDRIS), praneša Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI).

Teritorijų planavimo ir statybos inspekcija patiria itin sudėtingus techninius gedimus.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Teritorijų planavimo ir statybos inspekcija patiria itin sudėtingus techninius gedimus.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 11:33 AM

„Informuojame, jog VTPSI specialistai imasi visų priemonių, jog sistemų veikimas būtų atstatytas artimiausiu metu. Apgailestaujame, kad dėl itin sudėtingų sistemos įrangos gedimo šalinimo darbų juos atliekantys tiekėjai kol kas negali nurodyti konkrečios datos, kada bus atnaujintas TPDRIS veikimas“, – rašoma pranešime.

VTPSI taip pat nurodė, kad supranta, jog sistemos neveikimo laikotarpiu pradėtos teritorijų planavimo proceso procedūros negalėjo būti užbaigtos per teisės aktuose nustatytus terminus t. y. institucijos negalėjo pateikti atsakymų į TPDRIS pateiktus prašymus išduoti teritorijų planavimo sąlygas, suderinti ir patikrinti dokumentus.

„Pradėjus veikti TPDRIS, bus sudaryta galimybė institucijoms užbaigti pradėtus procesus ir procedūras, pratęsiant jų terminą tokiam darbo dienų skaičiui, koks buvo likęs iki TPDRIS gedimo pradžios, kad nereikėtų teikti pakartotinų prašymų“, – rašoma pranešime.

„Tuo pačiu informuojame, kad TPDRIS laikino neveikimo laikotarpiu vykdytų teritorijų planavimo dokumentų viešinimo procedūrų, apie kurias informacija buvo teikta teisės aktų nustatytose visuomenės informavimo priemonėse, išskyrus TPDRIS, kartojimas netikslingas. Atsižvelgiant į tai, nebus reikalaujama iš naujo pakartoti visos viešinimo procedūros. Tokiais atvejais, siekiant užtikrinti tinkamą viešinimo procedūrą, pradėjus veikti TPDRIS visuomenei turės būti sudaryta galimybė teisės aktų nustatytais terminais tik per TPDRIS susipažinti su dokumento sprendiniais ir teikti pasiūlymus bei dalyvauti pakartotiniame viešame svarstyme“, – nurodo inspekcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.