„Telia Lietuva“ atsisako „MoQ“ naudotos elektroninių pinigų licencijos

Antradienį įvykusiame AB „Telia Lietuva“ neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime nuspręsta atsisakyti ir grąžinti 2016 m. Lietuvos banko bendrovei išduotą elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją.

Per biržą išplatintame pranešime primenama, kad ribotos veiklos licencija suteikė teisę leisti elektroninius pinigus ir teikti kai kurias mokėjimo paslaugas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Per biržą išplatintame pranešime primenama, kad ribotos veiklos licencija suteikė teisę leisti elektroninius pinigus ir teikti kai kurias mokėjimo paslaugas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 4:49 PM

Per biržą išplatintame pranešime primenama, kad ribotos veiklos licencija suteikė teisę leisti elektroninius pinigus ir teikti kai kurias mokėjimo paslaugas.

„Licencijos gavimo tikslas buvo „Omnitel“ mokėjimo paslaugų teikimo veiklos perėmimas po „Omnitel“ prijungimo prie bendrovės ir momentinių mokėjimų paslaugų teikimas. 2017 m. gruodį bendrovė kartu su „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“ lygiomis dalimis (po 33,3 proc.) įsigijo UAB „Mobilieji mokėjimai“ akcijų.

„Mobilieji mokėjimai“ iki 2020 m. gegužės teikė mobiliųjų mokėjimų paslaugas su „MoQ“ prekės ženklu. Pasikeitus mokėjimų rinką reglamentuojantiems įstatymams, „Telia Lietuva“ teikiamoms ar ateityje planuojamoms teikti su mokėjimu susijusioms paslaugoms Lietuvos banko licencija nereikalinga“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.