Viceministrė: Taivanui galime pasiūlyti finansinių technologijų ir paslaugų eksportą

Taipėjuje su Lietuvos verslo delegacija viešinti finansų viceministrė Vaida Markevičienė susitiko su Taivano bankų, finansų ir draudimo sektorių atstovais. Susitikime viceministrė pažymėjo, kad finansinių technologijų sektorius Lietuvoje per pastaruosius kelerius metus pasiekė tokį brandos lygį, kad šios srities profesionalų žinios ir paslaugos gali būti eksportuojamos į kitas šalis.

Vaida Markevičienė susitiko su Taivano bankų, finansų ir draudimo sektorių atstovais.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Vaida Markevičienė susitiko su Taivano bankų, finansų ir draudimo sektorių atstovais.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 12:40 PM

„(...) mūsų šalies informacinių ir finansinių technologijų profesionalai sukaupė pakankamas kompetencijas bei patirtį, kurios padeda finansinių paslaugų sektoriui plėtoti skaitmeninę transformaciją. Norime paskatinti Lietuvos finansinių technologijų ir paslaugų eksportą bei manome, kad ši mūsų patirtis gali būti naudinga Taivanui“, – Finansų ministerijos pranešime cituojama V. Markevičienė.

Viceministrė taip pat pabrėžė, kad Lietuvos finansinių technologijų ir paslaugų eksportas yra vienas nuosekliai įgyvendinamų šios Vyriausybės žingsnių.

Pasak ministerijos, šių metų birželį Vyriausybės patvirtintame 2023–2028 metų finansinių technologijų sektoriaus plėtros Lietuvoje veiksmų plane numatoma skatinti „Fintech“ paslaugų ir produktų eksportą į ES ir tikslines rinkas (pavyzdžiui, Izraelį, Jungtinę Karalystę, Jungtines Amerikos Valstijas, Taivaną) išnaudojant Lietuvos diplomatinių atstovybių tinklą bei kitas galimybes.

Primenama, kad 2022 metų rugsėjį Taipėjuje pradėjo dirbti Lietuvos prekybos atstovas, o Lietuvos prekybos atstovybė Taipėjuje oficialiai atidaryta pernai metų lapkričio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.