G. Nausėda ragina stiprinti ES konkurencingumą: pažymėjo, kas itin svarbu

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad situacija prie Europos Sąjungos (ES) rytinių sienų reikalauja ryžtingų veiksmų ES lygiu. Tai penktadienį jis akcentavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime Briuselyje.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 3:46 PM, atnaujinta Oct 27, 2023, 3:47 PM

„Migrantų instrumentalizacija prie ES rytinių sienų tęsiasi. Jau dveji metai susiduriame su šiuo reiškiniu, kuriam reikia ne tik tinkamo pasirengimo ir operatyvaus atsako, bet ir teisinių priemonių ES lygmeniu“, – kalbėjo G. Nausėda.

Kaip pranešė Prezidentūra, penktadienio EVT sesijoje Europos šalių vadovai aptarė saugumo situaciją Vakarų Balkanuose ir Pietų Kaukaze. Lietuvos vadovo teigimu, Kaukaze siekiant ilgalaikės taikos ir stabilumo, būtina, kad Armėnija ir Azerbaidžanas sugrįžtų prie derybų stalo.

Diskusijoje apie ekonomiką Lietuvos vadovas pabrėžė būtinybę ir toliau stiprinti ES konkurencingumą dirbant dviem kryptimis – stiprinant ES vidaus rinką ir plėtojant tarptautines partnerystes.

Taip pat penktadienį vykusiame euro zonos viršūnių susitikime buvo aptarta ekonominė padėtis, ekonomikos valdysenos peržiūra, fiskalinės politikos koordinavimas ir Europos finansų ir kapitalo rinkų ateitis, rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

G. Nausėda susitikime pažymėjo, kad itin svarbu Euro grupėje ir toliau glaudžiai koordinuoti fiskalinę ir ekonominę politiką siekiant tvaraus ir įtraukaus ekonomikos augimo.

Šalies vadovo teigimu, atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos įmonės susiduria su jų veiklos finansavimo iššūkiais, būtina ypatingą dėmesį skirti prieigos prie finansų didinimo klausimui.

ELTA primena, kad G. Nausėda ketvirtadienį ir penktadienį dalyvauja EVT susitikime Briuselyje. Susitikime daugiausia dėmesio skiriama Rusijos karui prieš Ukrainą, ES Daugiametės finansinės programos peržiūrai, kovos su nelegalia migracija ir ES ekonomikos ir konkurencingumo klausimams.

Tarybą sudaro Europos Sąjungos valstybių arba Vyriausybių vadovai, Europos Komisijos pirmininkas ir Europos Sąjungos vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.