Lietuvos muitinėje – griežtesnė eksportuojamų prekių kontrolė

Lietuvos muitinė informuoja, kad reaguodama į Rusijos pradėtą, niekuo neišprovokuotą karą Ukrainoje ir įgyvendindama Europos Sąjungos Tarybos Reglamentais nustatytas sankcijas Rusijos Federacijai bei Baltarusijos Respublikai, nuo lapkričio ypatingą dėmesį skirs eksportuojamų prekių klasifikavimui, stengdamasi sumažinti riziką ribojamoms prekėms patekti į Rusijos ir Baltarusijos vidaus rinką.

Griežtinama eksportuojamų prekių kontrolė.<br>Muitinės nuotr.
Griežtinama eksportuojamų prekių kontrolė.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 10:02 AM, atnaujinta Nov 1, 2023, 10:03 AM

Pastebėti atvejai, kai bandant išvengti sankcijų reikalavimų, eksportuojamos prekės klasifikuojamos Kombinuotosios nomenklatūros pozicijose, kurios integruotame Lietuvos tarife nepažymėtos, kaip tos, kurioms taikomos ribojamosios priemonės. Todėl eksportuojant prekes iš Lietuvos į Vidurinės Azijos ir Pietų Kaukazo regionus, muitinė, paimdama prekių mėginius, atliks prekių klasifikavimo pagal Kombinuotąją nomenklatūrą patikrą, įskaitant ir laboratorinius tyrimus.

Tikėdamasi supratimo, muitinė informuoja verslo atstovus, kad dėl didinamos eksportuojamų prekių kontrolės gali pailgėti eksporto procedūrų muitinio įforminimo laikas. Atsižvelgdama į tai, muitinė rekomenduoja deklaruojant prekes jas aprašyti kuo išsamiau, kad iš prekių aprašymo būtų įmanoma vienareikšmiškai identifikuoti jų savybes, turinčias įtakos prekių klasifikavimui, bei pateikti dokumentus, pagrindžiančius eksportuojamų prekių savybes, jų charakteristikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.