„Kevin EU“ ir „Paysera LT“ pateikė klaidingus duomenis: tikina, kad lėmė žmogiškasis faktorius

Lietuvos bankas nustatė, kad mokėjimų įstaiga „Kevin EU“ ir elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ pateikė klaidingus duomenis apie savo veiklą ir todėl iškreipė šių metų pirmojo pusmečio elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų sektoriaus rodiklius.

​Lietuvos bankas nustatė, kad mokėjimų įstaiga „Kevin EU“ ir elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ pateikė klaidingus duomenis apie savo veiklą.<br>Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
​Lietuvos bankas nustatė, kad mokėjimų įstaiga „Kevin EU“ ir elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ pateikė klaidingus duomenis apie savo veiklą.<br>Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 3:04 PM, atnaujinta Nov 8, 2023, 3:05 PM

Įvertinęs, jog klaidas lėmė žmogiškasis faktorius, abi įstaigos jas pripažino ir ėmėsi veiksmų, kad tokie atvejai nepasikartotų ateityje, Lietuvos bankas nusprendė poveikio priemonių netaikyti.

Centrinis bankas atkreipia visų elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų sektoriaus dalyvių dėmesį į būtinybę atidžiai tikrinti priežiūros institucijai siunčiamas ataskaitas.

Lietuvos bankas pranešime pateikia pakoreguotus duomenis: palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu (dėl palyginamumo pašalinus vieno pasitraukusio reikšmingo dalyvio duomenis), mokėjimo operacijų suma sumažėjo 5,8 proc. – iki 97 mlrd. Eur. Beveik 70 proc. viso sektoriaus apyvartos (daugiau kaip 67,3 mlrd. Eur) generavo 10, o kitą dalį (30,4 proc., arba 29,4 mlrd. Eur) – 77 elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.