Ukrainiečių kapitalo įmonė „Kormotech“ pranešė apie plėtrą Lietuvoje: ieškos 200 specialistų

Pirmaujanti augintiniams skirto ėdalo gamintoja iš Ukrainos „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose. Smarkiai viršijusi pirminius įdarbinimo šalyje planus, dabar įmonė Lietuvoje planuoja samdyti dar 200 specialistų ir investuoti daugiau kaip 60 mln. eurų į keturias naujas gamybos linijas, kurios bus paleistos iki 2028 metų.

 „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
 „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
 „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 „Kormotech“ paskelbė planuojanti išplėsti gamybinę veiklą Kėdainiuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 10:48 AM

Investuok Lietuvoje“ primenama, kad „Kormotech“ į Lietuvą įžengė 2020 m. atidarydama 4500 kv. m. gamyklą Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Iš pradžių įmonė planavo pasamdyti 70-ties žmonių kolektyvą, bet greitai pralenkė pirminius planus įdarbindama daugiau kaip 170 specialistų. Su naujuoju plėtros projektu „Kormotech“ dar padvigubins darbuotojų skaičių Kėdainiuose per penkerius metus.

„Mes matome Lietuvą kaip savo antrą namų rinką. Kol planuojame statyti naujas gamyklas pasibaigus karui Ukrainoje, vartus į pasaulį mums veria Lietuva. Ši gamykla įrodė esanti patikima verslo grandis, nuolatos veikianti pilnu pajėgumu ir užpildanti spragas, kai Ukrainoje esančios gamyklos patiria sutrikimų. Mes pasiryžę ir toliau plėsti gamybinę bazę Lietuvoje paleisdami dar 4 gamybos linijas iki 2028 m.,“ – sakė „Kormotech“ bendrasavininkis ir generalinis direktorius Rostyslavas Vovkas.

Jam antrina Andriius Berezyukas, UAB „Kormotech“ direktorius: „Nuo veiklos Lietuvoje pradžios pasiekėme tiek gamybos, tiek pardavimo tikslus, netgi juos viršijome; įdarbinome dvigubai daugiau darbuotojų, nei iš pradžių planavome. Sėkminga pirminė patirtis, kartu su sklandžia gamyklos statyba, palankiomis laisvosios ekonominės zonos sąlygomis, „Investuok Lietuvoje‘‘ pagalba, puikiu partnerių ir tiekėjų tinklu, lėmė sprendimą plėsti gamybinę bazę Lietuvoje“.

2003 m. įkurta „Kormotech“ gamina šlapią ir sausą ėdalą katėms ir šunims. Kėdainių LEZ veikianti įmonės gamykla specializuojasi šlapio augintiniams skirto ėdalo gamyboje, yra itin automatizuota ir aprūpinta pažangia gamybine įranga. Dabartinis metinis gamyklos pajėgumas – 20 tūkst. tonų.

Kėdainių gamykloje „Kormotech“ pirmąją naują gamybos liniją tikisi paleisti 2025 m. ir kasmet pridėti po vieną liniją, kol 2028 m. veiks visos keturios. Plėtros projektui įsibėgėjus, įmonei prireiks kvalifikuotų inžinierių, maisto technologų, kokybės skyriaus ir kitų specialistų.

Lvive įsikūrusi „Kormotech“ yra sukūrusi daugiau nei 1200 darbo vietų visame pasaulyje. Įmonė žinoma ne tik kaip viena iš 50-ies didžiausių šalies darbdavių Ukrainoje, bet ir kaip aktyvi socialinių projektų dalyvė. „Kormotech“ skatina humanišką požiūrį į gyvūnus, puoselėja Ukrainos veterinarinės medicinos vystymąsi, remia įvairiose Ukrainos vietose įsikūrusias gyvūnų prieglaudas. 2022 m. įmonė pradėjo iniciatyvą „Išsaugokime Ukrainos augintinius“ (angl. Save Pets of Ukraine) siekdama suteikti pagalbą augintiniams, nukentėjusiems nuo Rusijos invazijos.

Iniciatyva sulaukė daugiau kaip 30 tūkst. pagalbos prašymų, pristatyta 1500 tonų pašarų, pamaitinta daugiau kaip 300 tūkst. šunų ir kačių, įrengtos generatoriais, šildytuvais ir vakcinomis aprūpintos prieglaudos. „Išsaugokime Ukrainos augintinius“ dabar koncentruojasi į visapusišką paramos teikimą gyvūnų prieglaudoms.

Anot „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Elijaus Čivilio, „Kormotech“ plėtra rodo, kad užsienio investuotojai randa puikias verslo sąlygas Lietuvos regionuose.

„Kėdainiuose „Kormotech“ pastatė modernią, itin automatizuotą gamyklą, kurioje dirba vietiniai įvairių kvalifikacijų specialistai. Įmonės sprendimas plėsti gamybinę bazę ir padvigubinti darbuotojų skaičių atskleidžia tiek vietos verslo infrastruktūros, tiek talentų kokybę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.