Puslaidininkių gamybai skatinti Japonija skirs net 2 trilijonus jenų

Japonijos vyriausybė penktadienį paskelbė apie planus skirti 2 trln. jenų (maždaug 12 mlrd. eurų) strategiškai svarbių puslaidininkių ir generatyvinio dirbtinio intelekto (DI) technologijų gamybai vidaus rinkoje paskatinti.

Puslaidininkių gamybai skatinti Japonija skirs net 2 trilijonus jenų.<br>TheDigitalArtist/pixabay.com nuotr.
Puslaidininkių gamybai skatinti Japonija skirs net 2 trilijonus jenų.<br>TheDigitalArtist/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Nov 10, 2023, 12:51 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 12:52 PM

Šios išlaidos apima 700 mlrd. jenų sumą, kuria ketinama prisidėti prie iniciatyvos įkurdinti pietinėje Kumamoto prefektūroje antrą Taivano lustų gamintojo „Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC) gamyklą, naujienų agentūrai AFP pareiškė Japonijos prekybos ministerijos pareigūnas Motoki Kurita.

TSMC yra atsakingas už nemažą dalį visų pasaulyje pagaminamų mikroschemų, kurios yra naudojamos daugybėje įvairių įrenginių – nuo išmaniųjų telefonų iki raketų.

Pasak M. Kurita'os, vyriausybė taip pat išleis 650 mlrd. jenų, kad galėtų paremti Japonijos puslaidininkių startuolį „Rapidus“.

Premjero Fumio Kishida'os Ministrų kabinetas penktadienį pritarė papildomo biudžeto projektui, kuris numato subsidijas, susijusias su lustais ir DI. Tai yra multimilijardinio skatinimo priemonių paketo, apie kurį premjeras paskelbė praėjusią savaitę, dalis. Papildomam biudžetui dar bus reikalingas parlamento pritariamasis žodis.

Apie šį žingsnį pranešta po to, kai pandemijos sukeltų trikdžių ir įtampos su Kinija akivaizdoje visame pasaulyje kilo susirūpinimas dėl rizikos, susijusios su lustų tiekimo grandinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.