„Belaruskalij“ Lietuvai pateikė pranešimą apie arbitražą

Baltarusijos kalio trąšų gamintoja „Belaruskalij“ Lietuvai yra pateikusi pranešimą apie arbitražą, nurodo Susisiekimo ministerija.

Baltarusijos kalio trąšų gamintoja „Belaruskalij“ Lietuvai yra pateikusi pranešimą apie arbitražą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltarusijos kalio trąšų gamintoja „Belaruskalij“ Lietuvai yra pateikusi pranešimą apie arbitražą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 2:51 PM

„Pranešimas pateiktas vadovaujantis Lietuvos ir Baltarusijos 1999 m. sutarties dėl investicijų skatinimo ir apsaugos pagrindu. Šiuo metu analizuojamas pranešimo apie arbitražą turinys ir į jį bus sureaguota nustatyta tvarka“, – rašoma Eltai pateiktame komentare.

Ministerijos atstovai nurodė, kad dėl arbitražo proceso konfidencialumo, siekiant nepakenkti Lietuvos interesams arbitražo byloje, kol kas pateikti daugiau komentarų negalima.

„Šiuo metu ministerija, siekdama nepakenkti arbitražo procesui ir Lietuvos pozicijai, negali komentuoti pateikto pranešimo apie arbitražą turinio, įskaitant ir galimų piniginių reikalavimų dydžio“, – nurodė ministerija.

Pirmasis apie „Belaruskalij“ pradėtą investicinio arbitražo procesą šią savaitę pranešė „TV3“ portalas, pasak kurio, iš Lietuvos reikalaujama atlyginti 1 mlrd. eurų siekiančius nuostolius.

ELTA primena, kad „Lietuvos geležinkelių“ sutartis su Baltarusijos valstybine įmone „Belaruskalij“ dėl trąšų tranzito per Lietuvą nutruko 2022 m. vasarį. Tuomet sustojo baltarusių įmonės produkcijos gabenimas per Lietuvą. Sutartis buvo nutraukta remiantis 2022 m. sausį priimtu Vyriausybės sprendimu, kad ji kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.