A. Armonaitė su Pietų Korėjos verslo milžine aptarė galimybes veikti Lietuvoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su į Lietuvą atvykusiu Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovu Tae-won Chey aptarti korporacijos galimybių plėsti savo veiklą Lietuvoje, praneša ministerija.

A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-16 10:18

„Antra pagal dydį Pietų Korėjos verslo korporacija Lietuvą mato kaip potencialią šalį savo veiklos Europoje plėtrai, o tai itin svarbus žingsnis Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimo kelyje. Aptarėme konkrečius lūkesčius ir plėtros perspektyvas, galinčias užtikrinti ir naujų galimybių tiek Lietuvai, tiek ir Pietų Korėjai kūrimą“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Skelbiama, kad susitikime taip pat dalyvavo ir kiti į Lietuvą atvykę „SK Group“ atstovai, turintys planų užmegzti partnerystės ryšių Lietuvoje. Pietų Korėjoje įsikūrusi „SK Group“ valdo daugiau nei 120 įmonių energetikos, gyvosios gamtos mokslų, pažangių medžiagų, mobilumo ir puslaidininkių pramonės srityse.

Su Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovais ministrė buvo susitikusi dar praėjusių metų rugsėjį, o gegužę įvyko susitikimas su jiems priklausančios bendrovės „SK E&S“, kuri yra viena didžiausių naftos ir dujų bendrovių Azijoje, atstovais.

Taip pat vizito Pietų Korėjoje metu ministrė susitiko su pasaulyje lyderiaujančios puslaidininkių įmonės „SK Hynix“ vadovu ir pristatė Lietuvos lazerių kompanijas.

2022 m. prekybos tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos apyvarta siekė 211 mln. eurų. Lietuvos eksportas į Pietų Korėją sudarė 114 mln. eurų, o importas – 97 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?