I. Šimonytė susitiko su Pietų Korėjos „SK Group“ pirmininku

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu korporacijos „SK Group“ pirmininku ir Pietų Korėjos Prekybos ir pramonės rūmų pirmininku Chey Tae-won.

 I. Šimonytė susitiko su Pietų Korėjos „SK Group“ pirmininku.<br> lrv.lt nuotr.
 I. Šimonytė susitiko su Pietų Korėjos „SK Group“ pirmininku.<br> lrv.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 6:29 PM, atnaujinta Nov 16, 2023, 6:30 PM

Susitikime premjerė pakvietė vieną didžiausių Pietų Korėjos įmonių grupių vystyti savo veiklą Lietuvoje, pažymėdama, kad šalių partnerystė būtų naudinga abiem valstybėms.

„Dabartiniame bendrų iššūkių pasaulyje svarbus ne tik bendraminčių demokratijų solidarumas, tačiau ir šios partnerystės užpildymas praktiniu bendradarbiavimu – ekonomikos, aukštųjų technologijų, saugumo ir kitose srityje, kuris sustiprintų tiek Lietuvą, tiek Korėjos Respubliką – geografiškai tolimas, tačiau daug kuo panašias šalis“, – pranešime spaudai cituojama I. Šimonytė.

Susitikimo metu taip pat aptartas bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir „SK Group“ potencialas srityse, kurias abi pusės mato kaip prioritetines – energetikos, gyvybės mokslų, puslaidininkių pramonės, pažangiųjų medžiagų, informacinių technologijų srityse.

„SK Group“, antra pagal dydį korporacija Pietų Korėjoje, valdo daugiau kaip 120 įmonių energetikos, gyvybės mokslų, pažangiųjų medžiagų, mobilumo ir puslaidininkių pramonės sferose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.