„Moterų agromaisto sektoriuje summit 2023“: kodėl šios srities plėtra neįmanoma be lyčių lygybės

Gruodžio 1 d. Vilniuje aukščiausiojo lygio susitikime bus sprendžiami neatidėliotini iššūkiai, darantys įtaką pasauliui ir agromaisto pramonei. „Moterų agromaisto sektoriuje summit 2023“ – 4-osios „EIT Food“ vykdomos programos „Empowering Women in Agrifood“ (EWA) apibendrinimą – organizuoja „AgriFood Lithuania DIH“. Siekiama, kad renginys taptų platforma prasmingoms diskusijoms apie lyčių lygybės skatinimą ir įtraukios, saugios, tvarios agromaisto sistemos kūrimą.

Siekiama, kad renginys taptų platforma prasmingoms diskusijoms apie lyčių lygybės skatinimą ir įtraukios, saugios, tvarios agromaisto sistemos kūrimą.
Siekiama, kad renginys taptų platforma prasmingoms diskusijoms apie lyčių lygybės skatinimą ir įtraukios, saugios, tvarios agromaisto sistemos kūrimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-22 10:00, atnaujinta 2023-11-22 13:38

Agromaisto sektorius glaudžiai susijęs su kritiniais iššūkiais, kuriuos šiuo metu patiria planeta. Inovacijų skatinimas ir įtraukties puoselėjimas yra būtini žingsniai formuojant atsparią, saugią, visiems naudingą agromaisto sistemą. Todėl šių metų renginio tema – „Balansas ateičiai: kodėl maisto sistemoms reikia lyčių lygybės ir ką tai iš tikrųjų reiškia?“.

„Lyčių lygybė yra lemiamas veiksnys, jei norime sustiprinti agromaisto pramonės augimą, atsparumą ir tvarumą. Artėjantis susitikimas – ne tik baigiamasis 4-osios programos EWA renginys, bet ir svarbi platforma, kurioje daugybė ekspertų pradės reikšmingas diskusijas apie moterų ir vyrų bendradarbiavimą transformuojant sektorių. Labai didžiuojamės galėdami būti varomąja jėga įvykyje, kuris atspindi mūsų tikėjimą visus agromaisto sektoriaus dalyvius įtraukiančia bei klestinčia ateitimi“, – sako Malgorzata Druciarek, „EIT Food CLC North-East“ lyčių ir įvairovės pareigūnė.

Renginyje susiburs šiemet 11-oje šalių vykusios programos EWA dalyvės iš Lenkijos, Estijos, Ukrainos, Serbijos, Slovėnijos, Graikijos, Italijos, Portugalijos, Ispanijos, Turkijos ir Rumunijos. Visos moterys, besidominčios žemės ūkiu, maistu, technologijomis ir verslu, turės galimybę megzti ryšius, dalytis patirtimi, realizuoti savo potencialą. Registracija jau vyksta oficialioje interneto svetainėje www.womeninagrifoodsummit2023.eu.

Pranešėjų gretose – daugybė savo srities žinovų ir lyderių, kurie diskutuos svarbia tema: kaip vyrams ir moterims dirbti išvien, kad ateities versle pavyktų pasiekti teigiamų pokyčių. „AgriFood Lithuania DIH“ generalinė direktorė Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė, šios srities ekspertė ir Lietuvoje vykdomos programos EWA globėja, reiškia palaikymą iniciatyvai pabrėždama, kad misija puoselėti lyčių pusiausvyrą – itin sveikintina ir reikalinga: „Šiuolaikiniame pasaulyje įvairovė ir lygybė užtikrina visapusę pažangą. Per pastaruosius ketverius metus programa išugdė daug talentingų verslininkių, puikių rezultatų pasiekė ir Lietuva. Mums didelė garbė šalies sostinėje pirmą kartą organizuoti tokio pobūdžio renginį.“

Apie „EIT Food“

Tai didžiausia ir dinamiškiausia pasaulyje maisto inovacijų bendruomenė. Spartindama naujoves, ji prisideda prie ateities poreikius atliepiančios, sveiką ir tvarų maistą visiems užtikrinančios sistemos vystymo.

Palaikomi ES priklausančio Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT), „EIT Food“ investuoja į projektus, organizacijas bei asmenis, kurie pritaria sveikesnės ir tvaresnės maisto sistemos vizijai. Organizacija atskleidžia įmonių ir universitetų inovatiškumo potencialą, steigia agromaisto srities startuolius bei plečia jų veiklą, siekdama pasiūlyti rinkai naujų technologijų ir gaminių. Verslininkams ir kitiems savo srities specialistams suteikia galimybę įgyti maisto sistemos pertvarkymui reikalingų įgūdžių, o veiklos dėmesio centre atsiduria vartotojai, kuriems padedama iš naujo pažinti savo maisto kilmę.

„EIT Food“ yra viena iš devynių inovacijų bendruomenių, kurias įsteigė EIT – nepriklausoma ES institucija, pradėjusi veikti 2008 m. ir skirta skatinti naujoves bei verslumą visoje Europoje. Sužinokite daugiau www.eitfood.eu ir sekite naujienas „X“, „Facebook“, „LinkedIn“, „YouTube“, „Instagram“.

Apie „AgriFood Lithuania DIH“

Klasteris ir skaitmeninių inovacijų centras jungia pagrindines Lietuvos mokslinių tyrimų, verslo ir viešojo sektoriaus suinteresuotąsias šalis bendram tikslui – pertvarkyti agromaisto sektorių. Pati organizacija kasmet įgyvendina daugiau nei 300 renginių ir kaip partnerė dalyvauja mažiausiai 50 iniciatyvų. „AgriFood Lithuania DIH“ – kelių tarptautiniu mastu vykdomų programos „Horizon 2020“ projektų narė ir turi didelę patirtį moterims skirtose iniciatyvose. Sužinokite daugiau www.agrifood.lt ir sekite naujienas „Facebook“, „LinkedIn“, „YouTube“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.