STT kritikuoja siūlymą partijoms gauti paskolas iš kredito unijų

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia, kad politinėms partijoms kredito unijų paskolos neturėtų būti teikiamos, nes tai gali turėti įtakos korupcijos apraiškoms. Tokią išvadą STT paskelbė atlikusi Politinių organizacijų įstatymo pakeitimo projekto vertinimą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia, kad politinėms partijoms kredito unijų paskolos neturėtų būti teikiamos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia, kad politinėms partijoms kredito unijų paskolos neturėtų būti teikiamos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 11:32 AM

Atlikus duomenų analizę, STT nustatė, kad kas trečias iš beveik 60 Lietuvoje veikiančios kredito unijos vadovas yra politinių partijų narys arba šeimos narys, artimas giminaitis.

Tarnyba taip pat atkreipė dėmesį, kad kredito unijos galėtų būti steigiamos tam tikrai politinei organizacijai, jos politinei kampanijai finansuoti. Atsižvelgiant į tai, kad dauguma kredito unijų veikia regionuose, skirtingose savivaldybėse, STT vertinimu, šis pakeitimas didintų riziką dėl vietos politikų ir šiame regione veikiančios kredito unijos neskaidrių ryšių susidarymo.

STT taip pat pažymėjo, kad norinti gauti paskolą iš kredito unijos politinė organizacija turėtų tapti kredito unijos nare, o tai nesuderinama su politinių organizacijų veikla.

Tarnybos antikorupcinio vertinimo išvada pateikta Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.