Rusijoje vis dar parduodama ši lietuvių produkcija: gamintojas atsakė, kodėl

Viešojoje erdvėje pasirodžius nuotraukoms, kad Rusijos prekybos centruose vis dar prekiaujama „Pergalės“ šokoladais, bendrovės marketingo vadovas Justas Razmus tvirtina, kad dėl šios situacijos veiksmų ėmėsi dar 2022 metų pabaigoje, o likusi parduodama produkcija yra likučiai.

Teigiama, kad prekyba „Pergalės“ šokoladais gali vykti likučiais, kurie be įmonės žinios buvo išvežti dar 2022 metais.<br>Unsplash.
Teigiama, kad prekyba „Pergalės“ šokoladais gali vykti likučiais, kurie be įmonės žinios buvo išvežti dar 2022 metais.<br>Unsplash.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 4:53 PM

„Kadangi signalų, nuotraukų iš socialinių tinklų, kad mūsų produkcija be mūsų žinios prekiaujama Rusijoje buvome gavę jau daugiau nei metus, visus įmanomus sprendimus, kurie turi užtikrinti, kad jokių spragų nebeliktų ir būdų per tarpines šalis nelegaliai pristatyti „Pergalės“ produkciją į Rusiją nebūtų įmanoma, atlikome iš karto. Dar 2022 metų gruodį kategoriškai įpareigojome distributorius į sankcijų paketą neįtrauktose šalyse mūsų produkcijos į Rusiją ir Baltarusiją nevežti“, – perduotame komentare teigė „Vilniaus pergalės“ atstovas J.Razmus.

„Norint pilnavertiškai prekiauti tokioje didelėje rinkoje kaip Rusijos, net jei tik viename iš prekybos tinklų, reikia didelio kiekio produkcijos, todėl mes nuolatos stebime parduotos produkcijos kiekius, kurie nukryptų nuo mums įprastų, ypač tokių, kurie iškeliauja pas naujus prekybos partnerius. Galime užtikrinti, kad jokių nuokrypių neįvyko, nors keli bandymai perparduoti mūsų produkciją metų eigoje pasitaikė – jiems kelią užkirtome“, – tvirtino jis.

J.Razmus pažymėjo, kad šokolado plytelių galiojimas siekia iki 18 mėnesių, todėl prekyba gali vykti likučiais, kurie be įmonės žinios buvo išvežti dar 2022 metais.

„Nuotraukose matome, kad šokolado plytelių pakuočių dizainai yra senieji, šiuo metu jau esame pilnai pakeitę dizainą į naujos kartos, kas tik patvirtina šią mūsų versiją“, – aiškino „Vilniaus pergalės“ atstovas.

„Kalbant apie sankcijas – maisto produktams jos negalioja, tokių sankcijų tiesiog nėra. Sprendimas, kurį yra priėmusi mūsų įmonė yra grynai vertybinis ir mes padarėme viską, kad prekyba „Pergalės“ gaminiais Rusijoje ir Baltarusijoje būtų nutraukta. Mūsų žiniomis nei vienas kitas pirmaujantis saldumynų gamintojas tokių sprendimų atlikęs nėra, dalis netgi turi Rusijoje veikiančias saldumynų gamyklas“, – akcentavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.