Lošimų verslo asociacijos vadovas: tai nepadės nei prieš šešėlį, nei prieš priklausomybes

Tyrimui atskleidus, kad nelegalių lošimo svetainių rinkos dydis Lietuvoje siekia mažiausiai 25 proc., Atsakingo lošimų verslo asociacijos (ALVA) vadovo Sauliaus Petravičiaus nuomone, bandymas bendrai mažinti lošimo mastus nepadėtų spręsti šios problemos. Pasak jo, būtent lošiant legaliai asmenys gauna didžiausią teisiškai įmanomą apsaugą, o jeigu susiduria su priklausomybe nuo lošimų, bent dalis tiesiog toliau naudosis nelegaliomis paslaugomis.

Tyrimas atskleidė, kad nelegalių lošimo svetainių rinkos dydis Lietuvoje siekia mažiausiai 25 proc.<br>V.Balkūno nuotr.
Tyrimas atskleidė, kad nelegalių lošimo svetainių rinkos dydis Lietuvoje siekia mažiausiai 25 proc.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

2024-01-09 16:02

„Mes suprantame, kad yra dalis visuomenės, kuriai tam tikros paslaugos sukelia priklausomybes. Tai nebūtinai susiję su azartiniais lošimais. Dėl to šios paslaugos yra specialiai reguliuojamos teisės aktais, kurie turėtų padėti veikti verslui subalansuotai. Tada vartotojas, naudodamasis būtent šiomis taisyklėmis gautų maksimalią apsaugą“, – antradienį žurnalistams teigė S. Petravičius.

„Priemonės yra – pavyzdžiui, apsidraudusių asmenų registras. Bet mes turime suprasti, kad jeigu žmogus yra silpnas, jis negali savęs kontroliuoti ir reikalinga pagalba iš išorės, tai net suteikus visas pagalbos priemones, mes grįžtame prie to, kad yra trečdalis rinkos, kur jis galės naudotis paslauga nelegaliai, jeigu nieko nesiimsime“, – pridūrė jis.

Jis tikino, kad jeigu siekiama stabdyti lošimo priklausomybes, geresnės priemonės būtų ne bandymas bendrai stabdyti naudojimąsi tokiomis paslaugomis, o švietimas kaip tai daryti atsakingai, nesukeliant priklausomybės. Anot jo, to siekiant ALVA yra sukūrusi priemones, kuriomis asmenys gali pasitikrinti ar kenčia nuo lošimo priklausomybės.

„Yra sakoma, kad galbūt reikia šviesti žmones apskritai nelošti. Mes sakome, jog jį reikia šviesti, kaip lošti atsakingai, kaip atpažinti pakitusį savo elgesį, jeigu jaučia, kad lošimai pradeda trukdyti gyventi pilnavertišką gyvenimą“, – komentavo jis.

„Dėl šių dalykų esame iniciavę atskirą projektą, padedame žmonėms atlikti savikontrolės testus viešojoje erdvėje. Tiesiog kiekvienas gali pasitikrinti, ar jis šiandien patenka į tam tikrą rizikos kategoriją ar nepatenka. Pagal tai jis turėtų priimti tam tikrus sprendimus, ar ieškoti būdų, kaip save apriboti“, – pridūrė pašnekovas.

„Spinter tyrimų“ 2023 m. pabaigoje atliktas tyrimas parodė, kad nelegalių lošimo svetainių rinkos dydis Lietuvoje siekia mažiausiai 25 proc., o 69 proc. tyrimo dalyvių pripažino, jog yra lošę nelegaliose svetainėse.

ALVA vienija legaliai lošimų versle Lietuvoje veikiančias įmones, jai priklauso: „TOPsport“, „7bet“, „Admiral Club“, „Casino Admiral“ ir „betgames.tv“. Asociacija teigia, kad jos tikslai: lošimo sektoriaus reguliavimas, atsakingas požiūris į lošimą Lietuvoje ir socialinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.