Šimtai skundų dėl „Tele2“, „Bitės“ ir „Telia“: klientams turėjo grąžinti net 11 tūkst. eurų

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) 2023 metais išnagrinėjo 380 vartotojų kreipimųsi dėl su elektroninių ryšių paslaugų teikėjais kilusių ginčų dėl elektroninių ryšių paslaugų sutarčių vykdymo. Palyginti su 2022 metais, išnagrinėtų ginčų skaičius išliko panašus. Tokius vartotojų ginčus su paslaugų teikėjais RRT nagrinėja neatlygintinai.

RRT išnagrinėjo 380 vartotojų kreipimųsi dėl su elektroninių ryšių paslaugų teikėjais kilusių ginčų dėl elektroninių ryšių paslaugų sutarčių vykdymo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
RRT išnagrinėjo 380 vartotojų kreipimųsi dėl su elektroninių ryšių paslaugų teikėjais kilusių ginčų dėl elektroninių ryšių paslaugų sutarčių vykdymo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 3:09 PM, atnaujinta Jan 16, 2024, 3:10 PM

Iš 380 kreipimųsi net 189 vartotojų reikalavimai (50 proc.) buvo tenkinti (ar iš dalies tenkinti) arba situacijos išsisprendė taikiai.

„Dažniausiai ginčai buvo susiję su UAB „Tele2“ veiksmais, tokių išnagrinėjome 149. Dėl ginčų su UAB „Bitė Lietuva“ į mus kreipėsi 104 vartotojai, o dėl „Telia Lietuva“, AB – 74“, – pranešime nurodė laikinai einanti RRT Teisės ir vartotojų teisių apsaugos grupės vadovės pareigas Aridana Jurčiukonienė.

Pasak jos, kaip ir anksčiau, daugiausia ginčų kilo dėl sutarčių nutraukimo ir sutarčių, kuriose buvo nustatytas minimalus naudojimosi paslaugomis laikotarpis, nutraukimo pasekmių.

„Pavyzdžiui, suteiktų nuolaidų paslaugoms ar įrangai grąžinimo. Dar 27 proc. – dėl užmokesčių už elektroninių ryšių paslaugas taikymo“, – aiškino A. Jurčiukonienė.

Daugiau nei pusė kreipimųsi, t. y. 204 iš 380, buvo dėl mobilaus kalbinio ryšio paslaugų, 130 – dėl interneto prieigos paslaugų (mobiliojo ar fiksuotojo ryšio) teikimo.

„Po mūsų sprendimų paslaugų teikėjai vartotojams kompensavo (grąžino, nereikalauja) daugiau nei 11 tūkst. eurų“, – pabrėžė A. Jurčiukonienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.