„Ignitis renewables“ laimėjo jūrinio vėjo konkursą Estijoje dėl antrosios jūrinės teritorijos

Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ kartu su „Copenhagen Infrastructure Partners“ (CIP) valdomu fondu „Growth Markets Fund II“ aukcioniniame konkurse pateikė didžiausią pasiūlymą – 1,16 mln. eurų – ir buvo paskelbti teisių vystyti jūrinio vėjo parką Estijos „Liivi 1“ jūrinėje teritorijoje laimėtojais.

„Ignitis renewables“ kartu su „Growth Markets Fund II“ paskelbti teisių vystyti jūrinio vėjo parką Estijos „Liivi 1“ jūrinėje teritorijoje laimėtojais.<br>Scanpix.
„Ignitis renewables“ kartu su „Growth Markets Fund II“ paskelbti teisių vystyti jūrinio vėjo parką Estijos „Liivi 1“ jūrinėje teritorijoje laimėtojais.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-17 12:33

2023 m. gruodžio mėn. „Ignitis renewables“ ir CIP laimėjo teisę vystyti pirmąjį Estijoje jūrinio vėjo parką „Liivi 2“ jūrinėje teritorijoje ir traktuoja šalia esančią „Liivi 1“ teritoriją kaip jūros dugno ploto išplėtimą. Tai sudarys sąlygas didesnei sinergijai tarp abiejų teritorijų ir jų optimizavimui vystant vieną jūrinio vėjo projektą.

Abi jūrinės teritorijos yra Rygos įlankoje, į šiaurės vakarus nuo Ruhnu salos, netoli Baltijos jūros pakrantės Estijoje ir apima apie 193 kvadratinius kilometrus. Nors apskaičiuota, kad teorinis potencialus abiejų teritorijų pajėgumas yra 2,3 gigavatai (GW), priklausomai nuo poveikio aplinkai vertinimo rezultatų, teritorijų optimizavimo ir kitų veiksnių, faktinis jūrinio vėjo elektrinių parko pajėgumas bus apie 1–1,5 GW. Tikimasi, kad projektas pradės veikti apie 2035 m.

„Ignitis renewables“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su CIP siekiant bendradarbiauti išskirtinai jūrinio vėjo plėtros projektuose Estijoje ir Latvijoje. Bendradarbiaujant išnaudojamos „Ignitis renewables“ padėtis rinkoje, kaip lyderės Baltijos regione, ir CIP tarptautinė jūrinio vėjo parkų vystymo patirtis.

Užsitikrinusios teises vystyti jūrinio vėjo projektą „Liivi 1“ ir „Liivi 2“ teritorijose, „Ignitis renewables“ ir CIP užima strateginę poziciją, leidžiančią optimizuoti šių teritorijų mastą ir potencialą, taip transformuojant Estiją ir visą regioną į ilgaamžį ir tvarų žaliosios energetikos centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.