G. Landsbergis siūlo JAE steigti prekybos rūmų biurą Lietuvoje

Trečiadienį su Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ekonomikos ministru Abdullah Bin Touq susitikęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigė, jog siekiant glaudesnio dvišalio bendradarbiavimo Lietuvoje galėtų būti įsteigtas Dubajaus prekybos rūmų biuras.

G.Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 4:24 PM

„Pastarųjų metų Lietuvos ir JAE dvišaliai santykiai vis tvirtėja. Tiesioginiai skrydžiai iš Dubajaus į Vilnių – prasminga diplomatinio bendradarbiavimo tąsa, tačiau dar yra erdvės plėsti bendradarbiavimą. Prie tolesnės ekonominių santykių plėtros labai prisidėtų Dubajaus prekybos rūmų biuro įsteigimas Vilniuje“, – pranešime spaudai cituojamas G. Landsbergis.

Susitikimo metu Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat padėkojo JAE už Ukrainą remiantį balsavimą Jungtinėse Tautose bei paramą taisyklėmis grįstai tarptautinei tvarkai.

JAE investicijos Lietuvoje siekia beveik 100 mln. eurų, vyksta aktyvus bendradarbiavimas gyvybės mokslų, finansų ir žemės ūkio srityse. 2023 metais įkurta Lietuvos-JAE verslo taryba.

ELTA primena, kad trečiadienį ir ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvauja Šveicarijoje vykstančiame kasmetiniame Davoso pasaulio ekonomikos forume.

Tai 54-asis Davoso susitikimas, kurį kasmet rengia Pasaulio ekonomikos forumas. Renginyje dalyvauja šalių vadovai, vyriausybių atstovai, svarbiausios tarptautinės organizacijos ir daugiau kaip 1 tūkst. įmonių vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.