Ispanijoje uždrausta prekiauti kaitinamais tabako produktais su kvapiosiomis medžiagomis

Ispanijos vyriausybė antradienį patvirtino potvarkį, kuriuo draudžiama prekiauti kaitinamais tabako produktais su kvapiosiomis medžiagomis, siekiant paskatinti gyventojus atsisakyti tabako, pranešė sveikatos apsaugos ministerija.

Ispanijos vyriausybė patvirtino potvarkį, kuriuo draudžiama prekiauti kaitinamais tabako produktais su kvapiosiomis medžiagomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ispanijos vyriausybė patvirtino potvarkį, kuriuo draudžiama prekiauti kaitinamais tabako produktais su kvapiosiomis medžiagomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Jan 17, 2024, 9:09 AM

Kaitinamuose tabako produktuose naudojamas procesas, vadinamas pirolize, kurio metu tabako lapai kaitinami ir išsiskiria nikotinas, tačiau tabakas nedeginamas ir dūmai nesusidaro.

Ši sparčiai populiarėjanti įprastinio tabako alternatyva neretai painiojama su elektrinėmis cigaretėmis, kuriose tabako lapų nėra, o nikotinas išsiskiria kaitinant skystį.

Pagal potvarkį ant kaitinamų tabako produktų pakuočių turės būti talpinami tokie patys perspėjimai dėl sveikatos, kaip ant kitų tabako produktų, nurodoma sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Naujuoju potvarkiu draudžiama prekiauti ir kitais savo sudėtyje kvapiųjų medžiagų turinčiais tabako produktais, tokiais, kaip cigarečių filtrai ir rūkomasis popierius.

Nors pastaraisiais dešimtmečiais rūkančiųjų skaičius Ispanijoje ženkliai sumažėjo, reguliariai vis dar rūko pakankamai daug žmonių.

Naujausiais Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, tabaką kasdien vartoja maždaug vienas iš keturių arba 26 proc. suaugusių ispanų, tuo tarpu pasaulio vidurkis yra 22,3 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?