Šiems gyventojams – paskutinė galimybė pasikeisti dujų balioną: kviečia pasinaudoti parama

Beveik 1500 iš 2000, arba beveik trys ketvirtadaliai daugiabučių, maisto gamybai naudojusių nesaugius dujų balionus, jau pakeitė juos elektrinėmis viryklėmis arba centralizuotai tiekiamomis gamtinėmis dujomis.

Nuo kitų metų pradžios trijų aukštų ir didesniuose daugiabučiuose namuose dujų balionai negalės būti naudojami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo kitų metų pradžios trijų aukštų ir didesniuose daugiabučiuose namuose dujų balionai negalės būti naudojami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-19 15:11

Nuo kitų metų pradžios trijų aukštų ir didesniuose daugiabučiuose namuose dujų balionai negalės būti naudojami, tad Energetikos ministerija kviečia tokių daugiabučių gyventojus suskubti juos pasikeisti ir pasinaudoti valstybės parama.

Ministerija tam šiemet skirs 3,8 mln. eurų.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė sako, jog ši 2020 m. pradėta paramos priemonė sulaukia didelio gyventojų aktyvumo: „Per ketverius metus su valstybės parama elektrinėmis viryklėmis arba centralizuotai tiekiamomis dujomis pakeista daugiau kaip 32 tūkstančiai dujų balionų. Vadinasi, 32 tūkstančiai namų ūkių gali džiaugtis tiek didesniu saugumu, tiek didesniu komfortu, nes parama skiriama ne tik elektros instaliacijos ar dujų sistemos įrengimui daugiabutyje, bet ir naujos modernios viryklės įsigijimui“.

Iš viso 2020–2023 metais nesaugių dujų balionų keitimui alternatyviais energijos šaltiniais daugiabučiuose Energetikos ministerija skyrė beveik 27 mln. eurų paramą. Ja jau pasinaudojo 1478 daugiabučių 58 savivaldybėse, dar pora šimtų daugiabučių jau kreipėsi paramos arba yra pradėję dujų balionų keitimo procesą.

Dujų balionų daugiabučiuose jau nebeliko Joniškio, Kelmės, Elektrėnų, Jonavos rajonų savivaldybėse.

Apie konkrečiose savivaldybėse įgyvendintus projektus ir dar likusius daugiabučius namus, kuriuose vis dar naudojami dujų balionai, galima susipažinti Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos interneto svetainėje.

Keičiant dujų balioną, vienam butui valstybė skiria iki 726 eurų paramos: daugiabučių namų vidaus tinklų įrengimui ar pertvarkymui laiptinėse bei bendros paskirties patalpose – iki 242 eurų, namo butų elektros instaliacijos ar dujų sistemos pertvarkymui – iki 242 eurų, taip pat elektrinės arba dujinės viryklės įsigijimui – iki 242 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.