Žiniasklaida: R. Pakso žentui A. Stumbrui gresia nemalonumai dėl pavojingų ryšių

Dėl grėsmių nacionaliniam saugumui, atmesti nušalintojo prezidento Rolando Pakso žento ir verslo partnerio Aivaro Stumbro įmonių prašymai prisijungti prie bendrovės „Litgrid“ elektros tinklo, skelbia LRT Tyrimų skyrius.

Inga Stumbrienė ir A.Stumbras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Stumbrienė ir A.Stumbras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 8:42 AM, atnaujinta Jan 30, 2024, 3:43 PM

Kaip rašoma portale „lrt.lt“, dėl verslininko nacionaliniam saugumui grėsmę keliančių ryšių, praėjusių metų pabaigoje buvo atmesti A.Stumbro įmonių „Energijos parkai“ ir „Energijos turto investicijos“ prašymai sudaryti ketinimo protokolus dėl prisijungimo prie bendrovės „Litgrid“ elektros tinklo. Šį faktą patvirtino Vyriausybės kanceliarija.

„Galime patvirtinti faktą, kad Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija svarstė ir 2023 m. spalio 19 d. pateikė išvadą, kad „Litgrid“ planuojami pasirašyti elektros įrenginių prijungimo prie elektros tinklų ketinimų protokolai su UAB „Energijos parkai“ ir UAB „Energijos turto investicijos“ neatitinka Lietuvos Respublikos nacionalinio saugumo interesų. Šios išvados buvo perduotos Vyriausybei, joms pritarta 2023 m. lapkričio 19 d. atitinkamais Vyriausybės nutarimais“, – nurodoma Vyriausybės kanceliarijos atsakyme LRT.

Savo ruožtu VSD patvirtino, kad yra atlikęs bendrovės „Litgrid“ planuojamų sudaryti sandorių vertinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.