Rusija stabdo bananų importą iš Ekvadoro, šiai šaliai susitarus su JAV dėl ginklų tiekimo

Rusija stabdo bananų ir gėlių importą iš Ekvadoro ir tokios priemonės imasi praėjus kelioms savaitėms po to, kai Kitas pritarė JAV ginklų susitarimui, pagal kurį Ukraina iš šios Pietų Amerikos šalies gaus sovietmečio laikų karinės įrangos.

Sustabdyti penkiems Ekvadoro eksportuotojams išduoti leidimai.<br>Unsplash.
Sustabdyti penkiems Ekvadoro eksportuotojams išduoti leidimai.<br>Unsplash.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 3:06 PM

Rusijos žemės ūkio priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ pranešime sakė, kad, aptikus kenkėjų, nuo antradienio buvo sustabdyti penkiems Ekvadoro eksportuotojams išduoti leidimai.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, devyni iš dešimties Rusijos importuojamų bananų yra iš Ekvadoro.

Tuo metu penktadienį įsigalios apribojimai tam tikrų gėlių importui. Ekvadoras yra vienas didžiausių gėlių eksportuotojų pasaulyje.

Šie sprendimai buvo priimti po to, kai Ekvadoro prezidentas Danielis Noboa sausio 10 d. pranešė, kad priėmė JAV pasiūlymą iškeisti sovietmečio laikų įrangą į modernius JAV ginklus, įvykdant 200 mln. JAV dolerių (186,3 mln. eurų) vertės sandorį. JAV yra sakiusios, kad Ekvadoro technika būtų išsiųsta į Ukrainą, siekiant padėti Kyjivui kare su Rusija.

Šis sandoris papiktino Maskvą. Praėjusią savaitę Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad Ekvadoras priėmė „neapgalvotą sprendimą, jusdamas didelį suinteresuotųjų išorės šalių spaudimą“. M.Zacharova pridūrė, kad Ekvadoras turi sutartinį įsipareigojimą neperduoti tokios įrangos trečiajai šaliai be Rusijos sutikimo.

D.Noboa yra sakęs, kad Kitas turi visas teises vykdyti šį sandorį, nes jis apima „laužą“.

Ekvadoro lyderis per naujojo Argentinos prezidento Javiero Milei inauguravimo ceremoniją Buenos Airėse pasikalbėjo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.