G. Nausėda: nepriimtina, kad niekas dėl Š. Stepukonio galimai praloštų pinigų neprisiima atsakomybės

Prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina, kad tai, jog dėl buvusio „BaltCap“ partnerio Šarūno Stepukonio galimai pasisavintų ir praloštų pinigų niekas neprisiima atsakomybės, yra nepriimtina. Tačiau jis ragina šiuo metu nekurti įstatyminių pokyčių, susijusių su lošimų reguliavimu, o atlikti visapusišką tyrimą, kaip tokio masto vagystės yra įmanomos.

G. Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Feb 8, 2024, 3:25 PM

„Ką dabar reikėtų padaryti, tai ne pulti kurti įstatymų pakeitimus, o pirmiausia labai gerai išsiaiškinti per visą grandinę, kaip tai galėjo atsitikti, kaip pinigų sumos keliavo per finansų institucijas, kaip to nematė Lošimų kontrolės tarnyba ir kaip veikia mūsų įstatymai, kad tokio masto vagystės yra įmanomos“, – ketvirtadienį žurnalistams Prienuose teigė G.Nausėda.

„Kai toks visapusiškas tyrimas bus atliktas, bus logiška teikti atitinkamus pasiūlymus siekiant, kad panašaus pobūdžio skandalai ir nusikaltimai nepasikartotų“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai pernai lapkritį nutraukė sutartį su buvusiu „BaltCap Infrastructure Fund“ partneriu Šarūnu Stepukoniu. Jis įtariamas pasisavinęs apie 30 mln. eurų, bent dalį kurių galėjo pralošti kazino.

Tyrimą dėl Š.Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š.Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.