G. Nausėda susitiko su Prienų savivaldybės meru: kalbėjo nuo Nemuno laivybos atgaivinimo iki kelių remonto

Šalies vadovas Gitanas Nausėda, ketvirtadienį dirbdamas Prienuose, susitiko su rajono meru Alvydu Vaicekausku. Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime aptarti Nemuno laivybos atgaivinimo, kelių remonto ir priežiūros finansavimo klausimai.

G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 1:44 PM, atnaujinta Feb 8, 2024, 1:45 PM

Prezidentūros teigimu, G. Nausėda akcentavo būtinybę visoms Nemuno vidurupio savivaldybėms sutelkti jėgas ir lėšas vandens keliui tvarkyti, o centrinės valdžios institucijoms – planuoti biudžeto lėšas įrengto vandens kelio priežiūrai taip, kad visa Nemuno atkarpa tarp Druskininkų ir Kauno marių galėtų būti eksploatuojama.

Taip pat Prienų rajono savivaldybės vadovai atkreipė prezidento dėmesį į kelių remonto ir priežiūros finansavimo stoką, sąlygų nebeatitinkančią krašto kelio Kaunas–Prienai–Alytus situaciją.

„Imuosi inicijuoti įstatymų pakeitimus, kuriais siūlysiu didinti savivaldybėms tenkantį Kelių priežiūros ir plėtros programos krepšelį, skatinsiu Vyriausybę išnaudoti visus prieinamus instrumentus didinti pajamas strateginiams valstybiniams kelių projektams finansuoti“, – susitikimo metu teigė G. Nausėda.

Aptariant švietimo situaciją Prienų rajone bei įstaigų tinklo pertvarką, prezidentas pažymėjo, kad svarbiausias švietimo sistemos rodiklis yra ugdymo kokybė. Pasak jo, rajono mokyklų tinklui patiriant iššūkių dėl demografinių tendencijų, būtų aktualu svarstyti tinklaveikos galimybes.

„Svarbu, kad vietos valdžia prisiimtų atsakomybę už ugdymo kokybę visose ugdymo įstaigose, taip pat ir mažosiose mokyklose. Kiekvienas Lietuvos vaikas, kur jis begyventų, turi teisę į lygiavertį, kokybišką ugdymą“, – pabrėžė šalies vadovas.

Prezidentas su Prienų rajono savivaldybės atstovais taip pat aptarė sveikatos reformos įgyvendinimą, progresą kuriant sveikatos centrą Prienuose, Prienų ligoninės stiprinimo klausimus, išbandomo pacientų pavėžėjimo paslaugos modelio veiksmingumą, pažymima išplatintame pranešime.

ELTA primena, kad viešėdamas Prienų rajone, prezidentas taip pat dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje „Dronų pramonė Lietuvoje – problemos ir perspektyvos“, kurios metu diskutuos apie dronų panaudojimo sritis, gynybos srities dronų gamybą ir panaudojimą, didžiausias kliūtis dronų pramonės plėtrai ir būdus jas pašalinti.

Vėliau jis susitiks su Prienų „Žiburio“ gimnazijos moksleiviais, taip pat lankysis J. Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje, o vakare kartu su D. Nausėdiene susitiks su vietos bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.