R. Pocius: Baltijos šalių elektros prekybos zonų sujungimas padidintų konkurenciją

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius teigia, kad siekiant didinti konkurenciją elektros tiekimo rinkoje, būtų galima apjungti Baltijos šalių elektros prekybos zonas. Pasak jo, taip būtų išvengta vieno ūkio subjekto dominavimo elektros rinkoje.

R. Pocius.<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
R. Pocius.<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 3:22 PM

„Buvo aptarta koncepcija – trijų Baltijos šalių prekybinės zonos jungimo į vieną. Nes mes dabar turime elektros atveju skirtingas prekybos aikšteles, kur kiekvienoje aikštelėje yra dominuojantis ūkio subjektas, Lietuvoje yra „Ignitis“, Latvijoje „Latvenergo“, o Estijoje – „Eesti Energia“. Tai būtent jų sujungimas į vieną zoną išties padidintų konkurenciją tarp žaidėjų. Mažesnės bendrovės taip pat galėtų į tą rinką įsijungti“, – pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda teigė R.Pocius.

VERT pirmininkas paminėjo, kad kitą savaitę su Latvijos ir Estijos reguliuotojų vadovais planuoja aptarti bendros rinkos galimybes. Jo teigimu, Baltijos šalių reguliuotojams sutarus dėl vienos pozicijos, tai paskatintu politikus imtis diskusijos ir ieškoti sprendimų.

„Kitą savaitę kaip tik turėsime reguliuotojų vadovų susitikimą, kur vienas darbotvarkės klausimų bus bendros rinkos galimybės. Ir mūsų pirminis žingsnis – kad Baltijos reguliuotojai turėtų vieną poziciją. Tai būtų žinutės paskleidimas, kad reguliuotojai turi tokią nuomonę ir skatina pradėti diskusiją, nes reikės ir politikų sprendimo. Toks ir būtų pagrindinis tikslas – pradėti diskusijas ir tada tikėtis, kad po kažkurio laiko, turbūt daugiau nei metų ar dviejų, galėsime turėti realų sprendimą“, – aiškino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.