G. Landsbergis apie ruošiamas sankcijas kalba be optimizmo: tai svarbu, bet neatitinka fronto realijų

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis mano, kad ES ruošiamas 13-asis sankcijų paketas Rusijai neatitinka realios saugumo situacijos poreikių. Pasak jo, nors Ukrainoje šiuo metu situacija yra išties sudėtinga, papildomi ribojimai palies vos kelis šimtus naujai sankcionuojamų asmenų.

G.Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 12:24 PM, atnaujinta Feb 19, 2024, 12:33 PM

„Paketą pavyks priimti, bet klausimas – kokį. Aš manau, kad mes vis dar galime tai padaryti, bet vykstanti techninė diskusija nėra adekvačiai prilyginta tai situacijai, kuri yra fronte. Ukrainiečiai palikti be ginkluotės, be šaudmenų, ypatingai sudėtingoje situacijoje, o mes kalbame, ar galime įtraukti kelis šimtus žmonių į papildomą sankcijų paketą. Tai svarbu, aš to neneigiu, bet tai neatitinka realijų“, – pirmadienį, vasario 19 d., Briuselyje žurnalistams teigė G.Landsbergis.

„Sankcijų paketą vertinu be didelio optimizmo“, – pabrėžė ministras.

Vasario pradžioje skelbta, kad artėjant antrosioms karo Ukrainoje metinėms, ES rengia naują sankcijų Rusijai paketą. Agentūros dpa duomenimis, papildomos sankcijos gali būti įvestos gerokai daugiau nei 200 asmenų ir įmonių, prisidedančių prie Rusijos karinio ir technologinio stiprinimo ar jos gynybos ir saugumo sektoriaus plėtros. Prieš tai paskelbtas ES sankcijų Rusijai paketas apėmė draudimą iš Rusijos į ES įvežti deimantus ir deimantinius papuošalus.

Jau kurį laiką galioja ir draudimas importuoti naftą, anglį, plieną, auksą bei prabangos prekes, taip pat taikomos baudžiamosios priemonės bankams ir finansų institutams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.