„LTG Infra“ bendradarbiaus su ESO: paaiškino, kaip tai paveiks klientus

Lietuvos respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo pritarė viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojos „LTG Infra“ patikėjimo teise valdomos elektros energijos skirstymo tinklų infrastruktūros pardavimui „Energijos skirstymo operatoriui“ (ESO).

Laukia naujovės.<br>AB
Laukia naujovės.<br>AB
Laukia naujovės.<br>AB
Laukia naujovės.<br>AB
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 4:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2024, 4:11 PM

Planuojama, kad pirkimo-pardavimo sutartys tarp „LTG Infra“ ir ESO tiek dėl patikėjimo teise valdomo, tiek dėl nuosavybės teise valdomo turto bus pasirašytos kovo mėnesį. Pasirašius pirkimo-pardavimo sutartis elektros energijos skirstymo infrastruktūra bus perduota ESO nuosavybėn.

„Tai ilgai lauktas žingsnis, kadangi mums, kaip viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojams, nebuvo racionalu valdyti ir prižiūrėti su mūsų veikla nesusijusį energetikos objektą priskiriamą prie bendro naudojimo elektros tinklų.

Be to, šis sprendimas teigiamai paveiks ir beveik 3 tūkst. klientų, kurie galės laisvai pasirinkti geriausią kainą už elektros energiją siūlantį nepriklausomą energijos tiekėją“, – sako „LTG Infra“ generalinis direktorius Vytis Žalimas.

„LTG Infra“ perduos dalį elektros tinklo, kuriuo tiekiama energija ne tik viešosios geležinkelių infrastruktūros funkcionavimui užtikrinti, bet ir kitiems vartotojams – fiziniams arba juridiniams asmenims.

ESO duomenimis, artimiausiu metu sutartys bus pasirašytos su maždaug 2500 privačių ir 500 verslo klientų.

„Prie ESO tinklo prijungti klientai galės naudotis naujomis galimybėmis: išmaniąja apskaita, kurios funkcionalumas leidžia stebėti suvartojimą valandų tikslumu, o analizuojant šiuos duomenis vartotojai gali koreguoti savo elektros energijos vartojimo įpročius ir taupyti. Atsiras galimybė, tapti gaminančiais vartotojais ir pagal galiojančią tvarką pasistatyti saulės elektrines arba įsigyti nutolusį saulės parką. Be to, klientai galės pasirinkti jų poreikius geriausiai atitinkantį nepriklausomą tiekėją“, – sako ESO paslaugų tarnybos vadovė Agnė Domarkienė.

Visus naujus klientus apie sutarčių pasirašymo procesą, taip pat apie reikalingus darbus jungiant prie ESO tinklo, bendrovė informuos individualiai.

Po įvykdyto sandorio „LTG Infra“ ir toliau valdys ir prižiūrės kontaktinį elektros tinklą, kuris užtikrina elektros energijos tiekimą sklandžiam elektrinių traukinių eismui.

Po sutarčių pasirašymo perduodant infrastruktūrą ESO, visi vartotojai, kuriems šiuo metu elektros energiją tiekia „LTG Infra“, naujausią informaciją ir reikalingus atlikti veiksmus gaus atskirais pranešimais vartotojų nurodytais kontaktais. Apie objekto prijungimą prie ESO tinklų klientai bus informuoti iš anksto, o prijungimo prie tinklo paskutinį žingsnį žymės naujo skaitiklio įrengimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.