Prisišnekėjo: po generalinio direktoriaus žodžių įmonės akcijų vertė krito akimirksniu

Vos keli žodžiai, ir įmonės akcijos ima pigti, o vartotojų pasipiktinimo banga nusirita per visus socialinius tinklus. Taip nutiko JAV kompanijai „Kellogg’s“.

 Pasiūlius vakarienei valgyti dribsnius - visuomenės nepasitenkinimas.<br>„Scanpix“ nuotr.
 Pasiūlius vakarienei valgyti dribsnius - visuomenės nepasitenkinimas.<br>„Scanpix“ nuotr.
 Pasiūlius vakarienei valgyti dribsnius - visuomenės nepasitenkinimas.<br> Asociatyvi Pexels.com nuotr. 
 Pasiūlius vakarienei valgyti dribsnius - visuomenės nepasitenkinimas.<br> Asociatyvi Pexels.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 8:30 PM

Amerikos dribsnių gamintojas „Kellogg’s“ žinomas visame pasaulyje, šis prekės ženklas laikomas solidžiu ir patikimu. Bet net ir tai negelbėja nuo skandalų.

Šią savaitę kompanijos generalinis direktorius Gary Pilnickas užsitraukė daugelio pirkėjų rūstybę po to, kai JAV televizijos CNBC tiesioginiame eteryje neturtingoms šeimoms vakarienei pasiūlė valgyti jo įmonės dribsnius – neva grūdai ir iš jų pagaminti produktai visuomet buvo įperkami.

Daugeliui tai priminė prieš Prancūzijos revoliuciją neva mestus tuometės karalienės Marijos Antuanetės žodžius, kad jei valstiečiai neturi duonos, tuomet tegul valgo pyragą. Nes tie patys dribsniai pastaraisiais metais gerokai pabrango.

Netrukus bendrovės akcijos biržoje pastebimai atpigo, kai dėl vadovo žodžių kilo didžiulė pasipiktinimo banga. Vieni priekaištavo, kad, užuot rūpinęsis, kaip sumažinti pačių dribsnių kainas, G.Pilnickas patarinėja valgyti būtent juos, nors iš būtinų maisto medžiagų šiame gaminyje yra toli gražu ne visos.

Kiti vartotojai rėžė, kad dešimt dolerių kainuojanti dribsnių ir pieno porcija savo kokybe tikrai neprilygsta tiek pat atsieinančiai šaldytai lazanijai.

Bet labiausiai visiems užkliuvo, kad tokius patarimus dalija žmogus, kuris tikrai neskursta: G.Pilnicko metų atlyginimas siekia milijoną dolerių, tačiau jis kasmet susižeria dar apie 4 mln. dolerių premijų. „Kaip manote, ar savo vaikus per vakarienę jis maitina dribsniais?“ – klausė vienas socialinių tinklų vartotojų.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Kellogg’s“ patenka į skandalą. 2016 metais internete išplito nufilmuoti kadrai, kuriuose matyti darbuotojas, besišlapinantis ant pūstų ryžių konvejerio juostos. Tuomet JAV institucijos pradėjo tyrimą ir nustatė, kad vaizdas užfiksuotas dar prieš porą metų, o jam pasirodžius tie ryžiai jau seniai buvo suvalgyti.

Prasikaltęs darbuotojas Gregory Stentonas nuteistas dešimčiai mėnesių nelaisvės. Bet liko neaišku, kodėl jis taip pasielgė. Daugelio nuomone, dėl sunkių darbo sąlygų.

Įdomu tai, kad garsiųjų dribsnių receptą sukūręs Johnas Harvey Kelloggas labiau norėjo pabrėžti ne jų suteikiamą sotumo jausmą, bet seksualinio potraukio mažinimą.

1852 metais gimęs amerikietis priklausė Septintosios dienos adventistų judėjimui ir propagavo seksualinį susilaikymą.

Jis manė, kad lytiniai santykiai ir masturbacija kelia pavojų, o jo išvengti galima tinkamai maitinantis. Pats J.H.Kelloggas buvo vegetaras, o kitus irgi ragino atsisakyti mėsos ir vietoj jos vartoti grūdų produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.