Neįtikėtina, kaip Taylor Swift veikia ekonomikas: poveikį pajuto ne tik amerikiečiai, bet ir britai

Kad popmuzikos žvaigždė Taylor Swift daro juntamą įtaką JAV ekonomikai, kalbama jau seniai. Tačiau poveikį pajuto ir britai.

T.Swift.<br>AP / scanpix nuotr.
T.Swift.<br>AP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 7:58 PM

Jungtinės Karalystės Nacionalinis statistikos biuras po daugiau nei trisdešimties metų pertraukos į pirkinių krepšelį, pagal kurio kainų pokyčius skaičiuojama infliacija, įtraukė vinilines plokšteles.

Prie to labiausiai prisidėjo JAV atlikėja T.Swift, šiais metais išleidusi savo albumą „1989 (Taylor’s version)“, kuris tapo perkamiausia viniline plokštele visame pasaulyje.

Taip pat ir Didžiojoje Britanijoje – ten šis albumas pralenkė net vinilo pavidalu pasirodžiusį „Rolling Stones“ „Hackney Diamonds“.

Britų įrašų pramonės aljanso duomenimis, vinilinių plokštelių paklausa auga jau 16 metų iš eilės, o pernai pardavimas pasiekė aukščiausią lygį nuo 1990-ųjų.

Tad statistikams nebeliko nieko kito, kaip jas įtraukti į prekių krepšelį, iš kurio plokštelės buvo pašalintos 1992 metais.

Šiame krepšelyje iš viso yra per 700 prekių ir paslaugų, bet jos kone kiekvienais metais keičiamos. Pavyzdžiui, jame nebeliko COVID-19 pandemijos metu itin populiarių rankų dezinfekavimo priemonių, užtat atsirado karšto oro gruzdintuvės, kurių paklausa išaugo dėl gyventojų nuostatos valgyti sveikiau paruoštą maistą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.