Statybininkų asociacijos prezidentas D. Gedvilas įvardijo dvi geriausias praeitų metų naujienas

Statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas teigia, kad per 2023 m. Lietuvoje veikiančios statybos bendrovės užsienio rinkose įvykdė darbų, kurių vertė prilygo 620 mln. eurų. Anot jo, taip pat pastebimas išaugęs pasitikėjimas lietuviškomis statybos bendrovėmis.

Pastebimas išaugęs pasitikėjimas lietuviškomis statybos bendrovėmis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pastebimas išaugęs pasitikėjimas lietuviškomis statybos bendrovėmis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 10:18 AM

„Vien praėjusiais metais Lietuvos statybininkai užsienyje atliko daugiau kaip 620 mln. eurų vertės darbų. Tai yra rekordinis eksporto rodiklis, – parodoje „RESTA 2024“ kalbėjo D. Gedvilas.

Nemaža dalis Lietuvos statybininkų užsidirbo užsienyje. Ir tas tikėjimas kokybiškais, darbą galinčiais atlikti specialistais yra išaugęs“.

Anot D. Gedvilo, toks rekordinis pasiekimas užsienyje kartu su geresne nei tikėtasi vietinės padėtimi užtikrino, kad iš visų 27 Europos Sąjungos valstybių, Lietuvos statybos sektoriaus rodikliai būtų geriausi.

„Emocija gera tame, kad galėjome deklaruoti ne minusinius balansus, nors aplinkui visi statybininkai sakė, kad turi didžiulį nuosmukį“, – sakė Statybininkų asociacijos prezidentas.

„Kita turbūt gera naujiena yra tai, kad eksporto rinkos atsigauna“, – paminėjo jis.

Anot D. Gedvilo, Lietuvos statybų bendruomenių atstovai darbus vykdė tiek kitose Europos šalyse, tiek tolimesnėse valstybėse, tokiose kaip Pietų Korėja, Pietų Afrika, Izraelis ir Japonija. Anot jo, šiose šalyse atliekami labai specializuoti darbai.

„Pagrinde daromi specializuoti darbai, labai siauros srities, bet lietuvių kompanijos yra įgavusios tikrai aukštą savo kvalifikaciją. Ir jie sugeba tam tikrus specializuotus darbus atlikti. Netgi sugebėjo naftos platformos kurios statomos Korėjoje, grindų darbus atlikti“, – aiškino D. Gedvilas.

Galiausiai pasak Statybininkų asociacijos prezidento, tokiose valstybėse kaip Suomija, Švedija, Norvegija ir Vokietija daromi platesnio spektro darbai, tokie kaip mikrorajonų statybos ar infrastruktūros įrengimas. „Vokietijoje pavyzdžiui statomos elektros inžinierinės sistemos. Mikrorajonai statomi Švedijoje ir Suomijoje. Norvegijoje statomi tokie pastatai, kaip „Statoil“ centrinis ofisas, universiteto rektorato pastatas“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.