Medicinos prietaisus gaminanti kompanija mokės milžiniškas kompensacijas: gamino brokuotus aparatus

Nyderlandų medicininių prietaisų gamintoja „Philips“ pirmadienį pranešė sudariusi taikos susitarimą Jungtinėse Valstijose nagrinėjamose ir bendrovę gerokai sukrėtusiose bylose dėl brokuotų miego apnėjos aparatų, pagal kurį jai teks sumokėti 1,1 mlrd. JAV dolerių kompensacijų.

JAV.<br>Asociatyvi „Pexels.com“ nuotr.
JAV.<br>Asociatyvi „Pexels.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Apr 29, 2024, 11:24 AM

Nuo 2021 m. bendrovė patyrė aibę krizių, susijusių su jos gaminamais aparatais „DreamStation“, skirtais gydyti miego apnėją – sveikatos sutrikimą, kai miego metu trumpam sustoja kvėpavimas.

Šiemet bendrovė jau yra paskelbusi Jungtinėse Valstijose stabdysianti naujų aparatų pardavimus, po to, kai teko atšaukti keletą dukterinės įmonės „Philips Respironics“ gaminamų prietaisų.

Pirmadienį išplatintame pranešime „Philips“ pranešė su ieškovais susitarusi „užbaigti teisme nagrinėjamą grupinį ieškinį dėl asmens sužalojimo ir medicininės stebėsenos bei galutinai išspręsti su JAV teismuose nagrinėjamomis bylomis susijusius klausimus“.

Bendrovė pridūrė nepripažįstanti „jokios kaltės ar atsakomybės ar to, kad bendrovės „Respironics“ gaminami prietaisai sukėlė kokią nors žalą“.

Minėtuoju susitarimu išsprendžiamos JAV teismuose nagrinėjamos pretenzijos ir kitokios galimos bylos, nurodė ji.

„Atitinkamos išmokos turėtų būti sumokėtos 2025 m., jos bus finansuojamos bendrovės „Philips“ pinigų srautais“, – teigiama pranešime, tuo pačiu nurodant, kad bendrovė pirmuoju ketvirčiu yra suformavusi 982 mln. eurų atidėjinį kompensacijai sumokėti.

„Philips“ taip pat pranešė susitarusi su draudikais, kad šie sumokėtų bendrovei 540 mln. eurų su bendrovės „Respironics“ atšauktais prietaisais susijusioms pretenzijoms atlyginti.

2023 m. „Philips“ pranešė patyrusi 463 mln. eurų nuostolį, bendrovei teko atleisti tūkstančius darbuotojų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.