Paskelbė geriausių pasaulio oro uostų reitingą: pasitikrinkite, gal teko čia būti

Tyrimų kompanija „Skytrax“ paskelbė kasmetinį viso pasaulio oro uostų reitingą. Pagal praėjusių metų rezultatus, geriausio oro uosto pasaulyje titulą susigrąžino Kataro sostinės Dohos tarptautinis oro uostas, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Į geriausių pasaulio oro uostų šimtuką nei vienas Baltijos šalių oro uostas nepatenka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į geriausių pasaulio oro uostų šimtuką nei vienas Baltijos šalių oro uostas nepatenka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į geriausių pasaulio oro uostų šimtuką nei vienas Baltijos šalių oro uostas nepatenka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į geriausių pasaulio oro uostų šimtuką nei vienas Baltijos šalių oro uostas nepatenka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 12:15 PM, atnaujinta May 2, 2024, 12:16 PM

Kaip didžiausius šio oro uosto privalumus reitingo rengėjai pažymėjo 6 tūkst. kv. metrų ploto sodą su tropiniais augalais, neribotą ir itin greitą interneto ryšį bei daug kitų privalumų.

Praėjusių metų lyderis, Singapūro oro uostas, nukrito į antrąją vietą. Beje, jis jau daugiau nei 10 metų neiškrenta iš geriausių pasaulio oro uostų trejetuko.

„Skytrax“ reitingas dar vadinamas pasaulio oro uostų „Oskarais“, jie skelbiami nuo 1999 metų, o į jį patenka beveik 600 viso pasaulio oro uostų.

Sudarant reitingą, įtakos rezultatui turi keleivių ir bagažo registracijos procedūra, skrydžių atvykimo ir išvykimo laiko tikslumas, keleivių persėdimo patogumas, apsipirkimo galimybės, poilsio zonos, verslo klasės patogumai ir dar nemažai kitų parametrų.

Šis reitingas sudaromas kiekvienais metais, tačiau skaičiuojamas nuo kovo iki kovo. Į geriausiųjų dešimtuką pateko Seulo (Pietų Korėja) oro uostas, kuris liko trečias. Po jo rikiuojasi du Tokijo (Japonija) oro uostai, šeštoje vietoje yra Paryžiaus Charleso de Gaulle'o (Prancūzija) oro uostas, septintoje vietoje – Dubajus (JAE), už jo – Miuncheno (Vokietija) ir Ciuricho (Šveicarija) oro uostai, o dešimtoje vietoje liko Stambulo (Turkija) oro uostas.

Didžiausią šuolį per metus padarė Dubajus oro uostas, kuris pernai buvo 17 vietoje, o dabar šoktelėjo iki septintosios.

Geriausiu regioniniu oro uostu paskelbtas Nagojos oro uostas Japonijoje, labiausiai apsipirkimui tinkančiu oro uostu paskelbtas Dohos oro uostas, o geriausias viešbutis, esantis oro uoste, yra „Crowne Plaza“ Singapūre. Jungtinių Amerikos Valstijų Hiustono oro uostas gavo nominaciją už gražiausių meno kūrinių ekspoziciją.

Su keleivių bagažu geriausiai tvarkosi Osakos oro uostas Japonijoje, Seulo oro uostas geriausiai pritaikytas šeimoms su vaikais, o Tokijo oro uostas pripažintas pačiu švariausiu pasaulyje.

Į geriausių pasaulio oro uostų šimtuką nei vienas Baltijos šalių oro uostas nepatenka.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.