Inovacijų projektams skirtas papildomas finansavimas – 80 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN) iniciatyva skirtas papildomas 79,8 mln. eurų siekiantis finansavimas 98 rezerviniame sąraše buvusiems projektams, kuriais kuriamos inovacijos ir stiprinamas verslo ir mokslo bendradarbiavimas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 10:02 AM, atnaujinta May 8, 2024, 10:03 AM

„Inovatyvių produktų kūrimas, patentavimas ir pateikimas rinkai – svarbus aukštą pridėtinę vertę kuriančios ekonomikos bruožas. Todėl, atsižvelgdami į ypač didelį verslo poreikį įgyvendinti inovacijų projektus, perskirstę priemonių lėšas, skyrėme beveik 80 mln. eurų papildomų lėšų. Iš viso pagal šias dvi priemones 133 projektams paskirstyta beveik 114 mln. eurų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministerija skelbia, kad pagal priemonę „InoPažanga“ 54 rezerviniame sąraše esantiems pažengusiems inovatoriams yra paskirstyta beveik 36 mln. eurų investicijų.

Pagal priemonę „InoBranda“ 44 rezerviniame sąraše esantiems brandiems inovatoriams yra paskirstyta beveik 43 mln. eurų investicijų.

„Šios investicijos atsipirks su kaupu, nes jos padės tobulinti mūsų šalies ekonomikos, pramonės, socialines, švietimo ar kibernetikos sritis. Taip ne tik kursime inovatyvius produktus, bet ir, suteikdami daugiau galimybių verslui ir mokslui, auginsime Lietuvos ekonomiką“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Pirmuoju etapu šių metų balandžio mėn. pagal priemones „InoPažanga“ ir „InoBranda“ 35 projektams skirtas beveik 35 mln. eurų finansavimas.

23 pažangių inovatorių projektams paskirstyta beveik 20 mln. eurų, o 12-ai brandžių inovatorių projektų skirta beveik 15 mln. eurų.

Pažengęs inovatorius veiklą vykdo ne trumpiau kaip vienerius, o brandus inovatorius – ilgiau kaip 3 metus.

Priemonės „InoPažanga“ ir „InoBranda“ įgyvendinamos 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.