Dviračiu Didžiąją Britaniją apvažiavęs klaipėdietis apsigyveno pas milijonierių

„Vakar 22 val. Lietuvos laiku pasiekiau Londoną“, - penktadienį el. pašto dėžutėje radau trumpą Remigijaus Balandžio žinutę. 23 metų klaipėdietis prieš du mėnesius Londone pradėjo 7 tūkst. kilometrų kelionę aplink Didžiąją Britaniją retro dviračiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

May 20, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:58 PM

Pradėjęs kelionę aplink emigrantų pamėgtą šalį, jaunuolis sulaužė savo dviratį. Naują jam davė viena įmonė Londone. Ji norėjo išbandyti, ar dviračio ratai atlaikys 5 tūkst. kilometrų kelią.

Visgi labiausiai R. Balandį sujaudino ne įmonės dosnumas. Didžiausia šios kelionės dovana jam – pažintis su Johnu Hardy - verslininku, kuris Didžiojoje Britanijoje perka ir parduoda namus.

„Škotijoje buvau apsistojęs jo namuose. Šnekėjomės apie 5 valandas be pertraukos. Jis pasakojo, kaip uždirbo savo pirmą milijoną. Dabar ruošiasi pusei metų išvažiuoti į Kiniją. Prieš tai mėnesį laiko gyvensiu pas jį ir visko mokysiuos“, - pasakojo keliautojas.

Vaikino svajonė išsipildė. „Pasibaigė vienas nuotykis ir prasideda kitas. To ir ieškojau šitoje kelionėje – nusistovėti savo profesiniame gyvenime. Radau sau mokytoją, kuris mokys mane, kaip uždirbti pinigus“, - džiaugėsi R. Balandis.

Sekmadienį lietuvis apsistojo brito namuose – verslininkas pakvietė klaipėdietį į savo gimtadienio šventę. Vaikinas nori įkurti savo verslą, bet dar neturi konkrečios vizijos.

Prieš kelionę jis svarstė apie SPA verslą. „Po kelionės noriu grįžti į Lietuvą ir čia turėti sveikatingumo verslą. Su baseinais, SPA, pirtimis, sveika mityba. Tik dar reikia visa tai apibrėžti“, - kovo mėnesį, šeštąją kelionės dieną portalui pasakojo jaunuolis.

Sulūžo galinio rato ašis

62 dienas dviratį mynęs lietuvis per dieną įveikdavo daugiau nei 100 kilometrų. Jo kelyje pasitaikė visko. Specialiai kelionei sukurtas profilis „Facebook“ mirga nuo nuotraukų. Jose – įvairių tautybių Remigijų priėmę žmonės, maistas, kliūtys kelyje, suplyšę batai ir meiliai vaikiną glaudžiantis pasidažęs transvestitas.

„Aišku, patyriau daug sunkumų. Po maždaug 2 tūkst. kilometrų praradau pirmąjį dviratį. Sulūžo galinio rato ašis. Iki artimiausio miestelio dar buvo geras gabalas kelio, o jau temo. Taisyti dviratį būtų atsiėję brangiau nei pirkti naują, tad palikau jį pakelėje“, - pasakojo dviratininkas.

Vaikinas turėjo vos kelis svarus, reikėjo suktis iš padėties. „Išsiunčiau apie 20 laiškų dviračiais prekiaujančioms įmonėms, dar dešimt egzempliorių atspausdinau, išnešiojau po biurus. Viena įmonė Londone sutiko man padėti. Davė naują dviratį ir paprašė pratestuoti ratus. Ratai puikiai atlaikė“, - džiaugėsi klaipėdietis.

Su naujuoju dviračiu jis nuvažiavo 5 tūkst. kilometrų.

„Kai įveikiu sunkumus, atsiranda vidinė galia. Akys bijo, bet rankos daro tai, ką reikia. Nesu bebaimis, bet svajonės man svarbiau negu kliūtys. Visi ko nors bijo, bet kai įveikiu baimę, būna labai geras jausmas“, - dalijosi mintimis būsimasis verslininkas.

Jis kelionėje sutiko žmonių iš viso pasaulio – 35 skirtingų šalių. Nakvynei vietos klaipėdietis ieškojo per interneto puslapį Couchsurfing.org.

„Parašydavau žmonėms, kada reikalinga nakvynė, ir jie mane labai mielai priimdavo, pavaišindavo maistu, siūlydavo kavos, - sakė dviratininkas. - Ragavau jų patiekalų, klausinėjau, ką jie daro. Man tai dar labiau patiko nei pati kelionė dviračiu.“

Lietuvoje dukart pagerino rekordą

Jo kelionę aplink Didžiąją Britaniją rėmė sutikti žmonės. „Parduodavau idėją, kad važiuoju dviračiu aplink Angliją. Kai kuriems žmonėms tai skambėjo labai fainai – sako: „Aš irgi norėčiau taip daryti, kadangi negaliu, tai duosiu pinigų tau.“ Gaudavau pinigus už entuziazmą. Prieš tai pardavinėjau kvepalus – eidavau į kompanijas ir siūlydavau visiems juos pirkti. Išmokau parduoti dalykus“, - džiaugėsi keliautojas.

Pinigus kelionei žmonės jam aukodavo tiesiai į rankas arba pervesdavo į sąskaitą banke.

Šeimoje tėvai nuo mažų dienų pasiimdavo Remigijų į keliones po Lietuvą. Dabar jis kiekvienais metais išsiruošia į žygį dviračiais.

„Gyvendamas Klaipėdoje važinėdavau į Girulius. Pirmyn atgal susidaro apie 20 km. Arba į Platelius pas močiutę – apie 70 km į vieną pusę“, - pasakojo klaipėdietis.

Su bičiuliu Marium Puluikiu 2008 metais Remigijus apvažiavo Lietuvą, pagerino šalies rekordą. Jų kelionė truko 4 paras ir dvylika valandų. Po metų kažkas juos aplenkė. Tada bičiuliai ryžosi apginti rekordininkų vardą ir 2010 vėl pagerino rekordą – 1220 km aplink Lietuvą nuvažiavo per 67 valandas – mažiau nei 3 paras.

Žygis aplink Didžiąją Britaniją – paskutinė vaikino kelionė, dabar savo energiją jis skirs verslui. Klaipėdietis nori įsikurti ir dirbti Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.