Už „Karibų pirato“ ištekėjusi lietuvė netepa veido naftos atliekomis

Praverdama erdvių namų Londono Kensingtono gatvelėje duris, Egidija pasitinka su šilta šypsena. Didmiesčio ūžesys lieka toli, ir saulėtą popietę čia pasijunti lyg Prancūzijoje. Kaip vėliau pasakos jos vyras, garsus aktorius Davidas Bailie, dar visai neseniai pora norėjo persikraustyti į Prancūzijos provinciją, tačiau planus nukėlė bent keleriems metams - veiklos kol kas netrūksta ir čia. Apie tai rašo europlius.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 9:17 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:29 AM

58 metų Egidija Bailie – lietuvė, Didžiojoje Britanijoje prieš keletą metų pradėjusi gaminti kiek neįprastą - natūralią - kosmetiką. Visi kosmetikos gaminiai - iš natūralių žolelių, aliejų, ekstraktų, džiovintų molių, įvairių druskų, o vienas naujesnių ir labiausiai mėgstamų sudedamųjų dalių - gintaras.

„Pagrindinis kosmetikos su gintaru požymis yra tas, kad ji nekelia jokių alergijų ar nepageidaujamų reakcijų, saugo ir maitina odą“, - Egidija apie natūralias kosmetikos priemones galėtų pasakoti ilgai. Juokauja, kad net ir mėgstamą šokoladą panaudoja kaukėms - „šitaip jis padeda, o ne kenkia kūnui“.

Egidija yra įkūrusi jau kelerius metus gyvuojančią kompaniją „EE Cosmetics“, kur prekiaujama natūralios kosmetikos produktais. Kaip juokauja pati Egidija, kol kas jos gaminių galima įsigyti tik pasibeldus į namų duris ar specialiu pristatymu į namus.

„Esu dėmesinga smulkmenoms - net siųsdama kremus nepažįstamiems žmonėms, kruopščiai supakuoju į lininius maišelius. Džiaugiuosi sulaukdama malonių laiškų ir padėkų“, - sako ji.

Tačiau moters vizijos ypač didelės, o įdėtas darbas ir kruopštumas, kaip pasakoja, atsiperka su kaupu. Egidija džiaugiasi, kad gali „įdėti darbą ir širdį, o rezultatai - akivaizdūs pokyčiai klientų veiduose ir šypsenose.“

Paklausta kodėl EE, moteris šypsodamasi žvelgia į vyrą – pasirodo, taip jis bando prisikviesti ją, kai ši įnikusi į darbus aplinkui nieko negirdi.

Paskatino šiurpi diagnozė

Atvykusi į Didžiąją Britaniją dar prieš dvylika metų, Egidija apsigyveno pas pusseserės dukrą, kuri nuomojosi kambarį pas garsų aktorių Davidą Bailie. Davidas, kuriam dabar 75 metai, gimęs Pietų Afrikoje, į Didžiąją Britaniją atvyko dar 1960 m.

Kaip dabar pasakoja Egidija, būtent Davidas ir buvo pirmasis jos sutiktas žmogus Anglijoje, pirmasis pašnekovas, draugas, vėliau tapęs ne tik partneriu versle, bet ir gyvenime - pora susituokė vos po vienerių pažinties metų. Dabar Davidas ne tik atpažįstamas kaip vienas pagrindinių aktorių filme „Karibų piratai“, bet ir yra profesionalus fotografas, o jo nuotraukos puošia visas namų sienas.

Stebint švytintį Egidijos veidą, sunku patikėti, kad vos prieš keletą metų moteris išgirdo skaudžią diagnozę - jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Būtent tada, dar kartą, vyras ir Egidijos dukra buvo didžiausia atrama.

Paklausta, kaip kilo idėja gaminti ekologišką kosmetiką, moteris tai sieja būtent su sunkios ligos diagnoze. Nors ir prieš dramatiškus įvykius nevengė natūralių priemonių, po terapijos kilo didesnis noras tuo užsiimti ir pačiai.

„Pirmasis smūgis buvo tada, kai atsigavau po gydymo. Laikas slinko itin lėtai ir kirbėjo viena mintis - gydytojai daro ką tik gali, bet ką galiu padaryti pati, kaip galiu sau padėti? Visada domėjausi natūraliomis priemonėmis. Kone geriausi grožio pagalbininkai būdavo petražolių ledukai ar kaimiškos grietinės kaukė. Po kelerių metų, praleistų Londone, pavyko baigti specialius kursus, kurie suteikė dar daugiau žinių. Tiesa, iškart po to trims metams išvykome į JAV, kur Los Andželo mieste Davidas filmavosi „Karibų piratuose“. Būtent svečiuojantis Amerikoje dukra pranešė apie gautą antrąjį laišką iš šeimos gydytojo, kviečiantį pakartotiniam tyrimui, kuris ir buvo lemtingas“, - pasakoja moteris.

Po to sekė intensyvus gydymas, nuolatiniai vizitai ligoninėje. Tačiau net ir tada Egidija neprarado sveikos nuovokos ir prisiminė savo žinias.

„Po gautos radiacijos, seselė man atnešė didelį indelį kremo, kuriuo turėjau tepti odą. Žinoma, pirmiausiai perskaičiau etiketę, kurioje pagrindinės sudėtinės dalys - naftos atliekos. Negalėjau tuo patikėti, ir jokiu būdu nerizikavau naudoti tokius produktus ant savo kūno - jis keliavo tiesiai į šiukšliadėžę. Vos grįžus namo, ėmiau maišyti savus turimus aliejus, pirkti naujus produktus ir dar labiau tuo domėtis“, - prisimena.

Viską gamina pati

Ilgainiui tokia gamyba Egidijai leido suprasti, kad natūralūs produktai veikia kur kas geriau nei brangiausia kosmetika. „Apie tai papasakojau draugių ratui, šios - savosioms. Jei kažkas paklausia, visada sakau - kremus daro vieno žmogaus kompanija. Atsirado didelis stimulas gaminti ne tik sau - jaučiau, kad įveikus sunkią ligą turiu padėti ir kitiems. Vėžys - baisi liga, tad sunku matyti, kai visas šlamštas kraunamas ant jaunos odos, o neretai padėti jau yra per vėlu... Visuomet stengiuosi moterims patarti ne tik kokią kosmetiką rinktis, bet ir priminti, kaip svarbu tinkamas gyvenimo būdas“, - pasakoja Egidija.

Egidija nė kiek nenuliūsta ir su pasididžiavimu sako, jog (bent kol kas) visa kosmetika kuriama jos pačios, yra tik rankų darbas ir viskas kuriama erdviame bute įrengtose dirbtuvėlėse.

Aprodydama jaukiai įrengtus namus, Egidija nustebina sukauptų medžiagų kiekiu - dėžės, buteliukai ir konteineriai dideliame tamsiame kambaryje siekia lubas, o norėdama juos pauostyti moteris turi palipti kopėčiomis.

„Čia mano oazė, atgaiva. Viskas telpa po vienu stogu - ir mūsų darbas, ir namai. Čia visas mūsų gyvenimas. Negalime sau leisti prabangos išeiti 18 val., trenkti durimis ir pamiršti rūpesčius, tačiau neapsakomas džiaugsmas rytais „skubėti į darbą“, - šypsosi moteris.

Taip jau daugiau kaip septynerius metus jaukiuose Egidijos ir Davido namuose po ilgų eksperimentų gimsta vis daugiau naujų produktų - dabar moteris jau sukaupusi daugiau nei trisdešimties gaminių kolekciją. Kiekvienas jų gali būti papildomas kitu komponentu - atsižvelgiant į kliento poreikius.

Kaip juokauja Egidija, jiems sukurti nereikėjo didelės laboratorijos. Visi jie laikomi atskirame kambariuke, o vėliau paštu pasiekia klientus.

„Bestseleris“ - morkų ir spanguolių kremas

Per kelerius praktikos metus Egidija jau turi populiariausius, kaip pati vadina, „bestselerius“, kuriuos labiausiai pamėgo klientės.

„Vienareikšmiškai galiu išskirti morkų ir spanguolių maitinamąjį veido kremą - jis tinka kone visų tipų odai. Šio kremo receptą tikriausiai galėčiau išvardinti pažadinta naktį. Ypač populiarus ir rožių vandens ir slyvų kauliukų kremas rankoms“, - pasakoja.

Pradėjusi nuo kūnui skirtų aliejų bei balzamų, dabar moteris kuria ir kūno bei veido šveitiklius, įvairių spalvų muiliukus.

„Džiaugiuosi, kad neapsiribojau kremu veidui. Iš natūralaus poreikio kilo idėja kurti kosmetiką ir vyrams - Davidas juokauja, kad tai yra atlygis už jo atliktus darbus šiame versle“, - sako Egidija.

Panašu, kad gaminių kolekciją Egidija netrukus papildys dar keliais atradimais. Paklausta ar kosmetikai nenaudoja savo pačios auginamų arbatžolių ar augalų, Egidija pažadėjo savo augintas levandas kosmetikai panaudoti, kuomet gyvens Prancūzijoje.

Rengia SPA vakarėlius

Pastaruoju metu Egidija organizuoja, kaip pati vadina, mini SPA vakarėlius, į kuriuos sukviečia drauges bei jų pažįstamas pabandyti kosmetikos gaminius, pasidomėti, ko moterys pasigenda savo naudojamoje kosmetikoje.

Tarp dabartinių klienčių moteris turi įvairaus amžiaus bei tautybių moterų. Egidija juokauja, kad taip panaudoja kiek neįprastą, bet labai veiksmingą, rinkodaros strategiją.

Dideliame erdviame kotedžo tipo bute pora gyvena vieni du. Egidija tikina, kad veiklos netrūksta, ir abu yra nuolat užimti: „Davidas čia įkūręs savo fotografijos studiją, o laisvu metu niekada nesitraukia nuo kompiuterio ekrano. Džiaugiuosi, nes niekada neprireikė naudotis kitų paslaugomis kuriant internetinę svetainę ar duomenų bazę produktams. Dabar mano kompiuteryje išsaugoti visi receptai, o apskaitos sistema paskaičiuoja medžiagų proporcijas bei likučius. Be Davido pagalbos šis darbas keltų daug rūpesčių, dabar tai vien malonumas.“

Paklausta kur semiasi naujų idėjų, Egidija sako: „Mylint darbą stimulas atsiranda savaime. Nuolat domiuosi naujienomis, keliaudama pirmiausiai aplankau turgelius bei parduotuves, kur atrandu kažką naujo. Vieną pirmųjų kremų pagaminau vos grįžusi iš Namibijos, kur turėjau progą įsigyti aukščiausios rūšies aliejų. Dažnai čia nepavyksta gauti norimų produktų, tad iš kelionių visuomet grįžtu pilnu lagaminu, neretai tenka pirkti ir internetu iš tiekėjų.

Mus supa daug gerų produktų, tik svarbu mokėti pasirinkti, kas mums tinkama, ir išmesti iš gyvenimo ir aplinkos visas šiukšles. Kurdama naujus produktus, atkakliai stengiuosi visas sudedamąsias dalis suderinti tarpusavyje, tačiau labai dažnai kūrybos procese nepasikliauju vien teorinėmis žiniomis ir taisyklėmis - labai svarbu ir vidinė intuicija, pajautimas, ko trūksta, kas gali papildyti produktą. Tai nepaprastas džiaugsmas, kai pasikliovus vidinę intuiciją išgauni naują unikalų produktą, o vėliau jis džiugina ir kitus.“

Egidija – tarsi geriausias atspindys visiems, kuriems pritrūksta motyvacijos džiaugtis gyvenimu ir pasinaudoti kiekviena galimybe mus supančioje aplinkoje: „Tai tokia didelė dovana - turėti galimybę padėti žmonėms išlikti gražiems ir sveikiems! Tad labai norėčiau palinkėti visoms moterims siekti savo svajonių ir skleisti gėrį bei grožį aplink save.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.