Ekonomistą G.Nausėdą siekti karjeros paskatino 35 litų alga

Ekonomistas Gitanas Nausėda kadaise neišlaikė matematikos egzamino, tačiau tai nesutrukdė jo vėlesnei karjerai. Dabartinis SEB banko prezidento patarėjas, žinomas finansų analitikas prisipažino nusivylęs po 16 metų mokymosi ir apgintos disertacijos gavęs pirmąją mokslininko algą – tuometinius 35 litus. Šis nusivylimas jį paskatino ieškoti papildomų pajamų ir siekti aukštesnio finansinio atlygio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:33 AM

Pirmadienio vakarą ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto auditorija buvo pilna moksleivių, studentų ir laisvųjų klausytojų, norinčių pasisemti patirties ir išgirsti lyderystės bei sėkmingos karjeros patarimų iš G.Nausėdos – SEB banko prezidento patarėjo, žinomo finansų analitiko – lūpų. Neformalaus jaunimo ugdymo organizacijos „Kitas variantas“ organizuojamo susitikimo dalyviai teiravosi tiek apie ekonomiką bei finansus, tiek apie asmeninę gyvenimišką patirtį.

Pasak G.Nausėdos, sporte lyderiu gali būti laikomas tas asmuo, kurio akyse dega vidinė jėga, o sporto aikštelėje, siekdamas pergalės, jis gali numirti. Tik toks žmogus gali būti laikomas lyderiu ir kitose gyvenimo srityse. Jis pabrėžė, kad neįmanoma tapti lyderiu arba uždirbti milijonus vien skaitant knygas, būtina savo jėgas išbandyti praktinėje veikloje.

Paties G.Nausėdos kelias į ekonomikos pasaulį buvo klaidus ir vingiuotas. Žinomas analitikas prisiminė mokykloje lankytus būrelius ir pomėgius, sutrikimą ir sunkų apsisprendimą renkantis studijas ir profesinį kelią. Ekonomikos studijas, matydami sūnaus svyravimus, patarė rinktis tėvai. Nors jos iš pradžių nebuvo lengvos ir atnešė nusivylimo (neišlaikęs matematikos egzamino, G. Nausėda buvo privestas praleisti vienerius studijų metus ir stoti į tą pačią specialybę antrąkart), pasirinkimas pasirodė esąs taiklus.

G.Nausėda prisipažino nusivylęs po 16 metų mokslo ir apgintos disertacijos gavęs savo pirmąją mokslininko algą – tuometinius 35 litus. Šis nusivylimas jį paskatino ieškoti papildomų pajamų ir siekti aukštesnio finansinio atlygio.

Pirmoji analitiko darbovietė buvo Konkurencijos tarnyba, vėliau kelias vedė į svajonių darbdaviu buvusį Lietuvos banką. Tačiau įsigilinęs į darbą ir nusivylęs jo pobūdžiu savo karjeros viršūnėje G.Nausėda priėmė sprendimą savo noru atsistatydinti ir imtis kitos veiklos – dirbti analitiku Vilniaus banke (dabartiniame SEB banke), kuriame sėkmingai darbuojasi jau 13 metų.

G.Nausėda pabrėžė, jog visuomet, kad ir kokio darbo ėmėsi, rinkosi ne pagal finansinį atlygį, o pagal tai, kokia veikla jam buvo prie širdies. Nors gyvenime pasitaiko įvairių situacijų ir kartais tenka rinktis pinigus, analitiko nuomone, žmogus, kuris renkasi didesnius pinigus vietoj mėgstamos veiklos, sumenkina savo galimybes sulaukti sėkmės mėgstamoje veiklos srityje ateityje.

Kalbėdamas apie darbą ir laisvalaikį analitikas pabrėžė, kaip svarbu derinti šias sritis ir netapti vien savo siauros specialybės įkaitu, kaip jam pačiam buvo nutikę karjeros pradžioje. Anot G.Nausėdos, susitelkęs vien į savo darbą žmogus tampa ribotas ir neįdomus aplinkiniams, todėl labai svarbu profesinei veiklai rasti atsvarą ir ugdyti asmenybės įvairiapusiškumą. Profesinių aukštumų pasiekti, svečio nuomone, galite tuo sėkmingiau, kuo daugiau interesų turite.

Paklaustas, ar turi savo gyvenimo moto arba šūkį, G.Nausėda prisipažino jų neturintis, tačiau jis turi vieną labai stiprią asmeninę savybę – poreikį laimėti. Dėl šios priežasties, matydamas, kad laimėti jam nepavyks, kai kurių veiklų jis nesiima, tačiau, jei mato, kad pergalė gali būti jo rankose – eina iki galo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.