Legendinis futbolininkas Pele nepraleis progos užsidirbti

Mažiau nei po trijų mėnesių prasidėsiančio pasaulio futbolo čempionato laukia ne tik visa planeta, ne tik jį rengianti Brazilija, bet ir legendinis šios šalies futbolininkas Pele. 73 metų veteranui tai bus puiki galimybė praturtėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:41 AM

Neseniai Rio de Žaneire atidaryta pirmoji Brazilijoje šveicariškų laikrodžių „Hublot“ parduotuvė. Lankytojus į ją kvietė ne kas kitas, o pats Pele. Tiesa, ir kviesti bei rėžti kalbų nelabai reikėjo: firminė brazilo šypsena traukia visus lyg magnetas.

Ant legendinio futbolininko rankos besipuikuojantis laikrodis, kuris kainuoja kone 14 tūkst. eurų, parduotuvės savininkams – geriausia reklama.

Beveik prieš keturis dešimtmečius karjerą baigusiam Pele pastarosios pasaulio pirmenybės – puiki, nors galbūt paskutinė proga padoriai uždirbti.

Pele turi didžiąją dalį įmonės „Sport 10“ akcijų. Ši bendrovė rūpinasi, kaip pelningiau parduoti jo vardą.

Kol kas sekasi puikiai: per pastaruosius pusantrų metų dėl reklamos sukirsta rankomis su „Procter & Gamble“, „Volkswagen“, aviakompanija „Emirates“, greitojo maisto restoranų tinklu „Subway“. Pele su pasaulio taure pasirodys ir kai kuriuose „Coca-Cola“ renginiuose.

Niujorko rinkodaros agentūros „Legends 10“, tarp kurios klientų yra ir Davidas Beckhamas, vadovas Paulas Kemsley prognozuoja, kad prekės ženklas „Pele“ šiais metais turėtų uždirbti mažiausiai 25 milijonus JAV dolerių.

Iki 2016 metų olimpinių žaidynių, kurios 2016 metais vyks Rio de Žaneire, pajamos turėtų siekti maždaug 100 mln. dolerių.

„Niekam nebuvo paslaptis, kad pasaulio futbolo čempionatas ir olimpiada vyks Brazilijoje. O Pele ir yra Brazilija, todėl išmušė jo metas“, – aiškino P.Kemsley.

Kiek reklamos užsakovams kainuoja Pele paslaugos? „Hublot“ vadovas Ricardo Guadalupe atskleidė, kad kompanija jam sumokės lygiai pusę milijono JAV dolerių. Šveicarai rinkai pasiūlys limituotą partiją laikrodžių su futbolininko atvaizdu, o Pele jiems paskirs penkias savo darbo dienas.

„Jis visą gyvenimą uždirbdavo, tačiau tikrai ne tiek, kiek dabar. Jis to nusipelnė. Juk net jei šiuo metu Pele žaistų, tokių pajamų tikrai negautų“, – aiškino R.Guadalupe.

Pele, kurio tikrasis vardas yra Edsonas Arantesas do Nascimento, futbolininko karjerą pradėjo būdamas 15 metų. Su Brazilijos rinktine jis yra iškovojęs tris pasaulio čempiono titulus, o per 1363 rungtynes iš viso įmušė 1281 įvarčius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.