Iš „Microsoft“ viršūnių – į marihuanos verslą

Buvęs vienas „Microsoft“ kompanijos vadovų siekia sukurti didžiausią pasaulyje prekybos marihuana tinklą. Anot Jameno Shively, vis plačiau legalizuojamas kvaišalas sukels „žaliąją aukso karštligę“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:57 PM

Kalifornijoje iš marihuanos galima uždirbti daugiau, nei prekiaujant javais ar vaisiais. Nežinia, ar J.Shively taip nusprendė parūkęs, tačiau, anot jo, žalioji aukso karštligė gali pažerti apie 100 milijardų JAV dolerių.

Kadaise „Microsoft“ koncerne dirbęs verslininkas jau įsivaizduoja, kaip atrodys pirmosios jam priklausančios marihuanos parduotuvės: panašiai, kaip prabangūs cigarų salonai. „Aišku, mūsų kainos bus mažesnės, nei juodojoje rinkoje, kitaip negalėtume konkuruoti“, – aiškino M.Shively.

Tiesa, Kalifornijos valstijoje kol kas kanapes galima naudoti tik medicinos tikslais. Tačiau verslininkas tikisi, kad netrukus įstatymai taps švelnesni. Ir ne be reikalo: nuo metų pradžios Vašingtono ir Kolorado valstijose kiekvienas, norintis apsvaigti, gali legaliai įsigyti marihuanos.

Dar 19 JAV valstijų leidžia šį kvaišalą naudoti medicinos tikslais. JAV prezidentas Barackas Obama liberalius įstatymus pavadino eksperimentu, kuris gali išplisti.

Greičiausiai būtent to ir tikisi J.Shively, kuris ateityje svajoja tapti didžiausiu marihuanos pardavėju pasaulyje.

Anot ekspertų, šio kvaišalo rinka gali augti bent apie 18 proc. kasmet, tad kalbos apie aukso karštligę – tikrai ne iš piršto laužtos.

Kolorade nuo šių metų vietos gyventojai, kuriems jau sukakę 21-eri, specializuotose parduotuvėse gali įsigyti unciją (apie 28 gramus) kanapių lapų. Toks pirkinys šiuo metu kainuoja apie 400 JAV dolerių, iš kurių apie 60 dolerių nubyra mokesčiams. Atvykėliai iš kitų valstijų gali įsigyti ketvirtadalį uncijos – 7 gramus.

Vien Denveryje jau išduotos 355 prekybos marihuana licencijos, o jau veikiančių parduotuvių čia – apie tris tuzinus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.