Pasaulio turtingiausieji, neatsispyrę asmenukių vilionėms

Asmenukių populiarumo banga užliejo verslo ir politikos pasaulį. 2013 metų gruodį visuomenė kritikavo JAV prezidentą Baracką Obamą, kuris Didžiosios Britanijos ir Danijos premjerų kompanijoje išmaniuoju telefonu nusifotografavo per atsisveikinimo ceremoniją su Nelsonu Mandela.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 7:02 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:14 PM

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pirmąja lifte savo paties ranka padaryta asmenuke nusprendė atšvęsti keturi šimtai tūkstantojo abonento atsiradimą savo „Instagram“ paskyroje. Verslininkai irgi žmonės, todėl ir jie daro asmenukes ir įkelia jas į „Twitter“ ir „Instagram“. Jūsų dėmesiui - aštuoni patys aktyviausi „selfie“ mėgėjai.

Sergejus Brinas, vienas iš „Google“ įkūrėjų

„Twitter“ paskyra: @q_sergeybrin

Sergejus Brinas, vienas iš „Google“ įkūrėjų, užima 19 vietą turtingiausių pasaulio žmonių tarpe (jo turtas vertinamas 28,7 mlrd. dolerių). Kompanijoje verslininkas yra atsakingas už naujų technologijų kūrimą. Ir neatsilikdamas nuo šiuolaikinės mados jis taip pat įniko į asmenukių darymą. Pastaruoju metu verslininkas fotografuojasi tik Google Glass akiniais, kurie buvo sukurti jo vadovaujamoje laboratorijoje Google X.

Jackas Dorsey`us, „Twitter“ įkūrėjas

„Instagram“ paskyra: jack

„Twitter“ įkūrėjas vaikystėje mėgo klausytis skubių iškvietimų per policijos radijo stotelę, ir būtent taip jam kilo mikrotinklaraščių paslaugos idėja. Paties J.Dorsey`aus mikrotinklaraštyje dažnai pasirodo asmenukės. Jis mėgsta fotografuoti savo telefono priekine kamera ir nuotraukas įkelia į „Instagram“: čia J. Dorsey`us su madingais akiniais, Dorsey`us žydrais plaukais ir netgi Dorsey`us su Angela Merkel.

Jis ne tik daro nuotraukas-asmenukes, bet ir trumpus „selfie-video“. Filmukus apie pasivaikščiojimą gatve ar po įstaigą J.Dorsey`us suka naudodamasis mobiliąja programėle Vine, kuri priklauso kompanijai „Twitter“.

Kevinas Systromas, „Instagram“ įkūrėjas

„Instagram“ paskyra: kevin

Būtų keista, jeigu Kevinas Systromas nedarytų asmenukių. Juk būtent jis sugalvojo ir paleido „Instagram“ – socialinių tinklų paslaugą, kuria šių metų kovo mėnėsį naudojosi per du šimtus milijonų žmonių ir kur kiekvieną sekundę paspaudžiama per 500 „like“. Tiesa, dabar „Instagram“ K.Systromui jau nebepriklauso.

2012 metais jis pardavė ją kompanijai „Facebook“ už fantastišką tuomet kainą – 1 mlrd. dolerių. Šiandien būtent į „Instagram“ dažniausiai įkeliamos asmenukės. Ir K.Systromas nėra išimtis. Verslininkas fotografuoja save per veidrodį, leisdamasis kalnų slidėmis, taip pat savo batus greta žavaus šuniuko. Jis nesivaržydamas demonstruoja ir valgių nuotraukas. Nors daugelis mano, kad tai blogo skonio požymis.

Ashwinas Navinas, BitTorrent

„Instagram“ paskyra: ashwinnavin

Аshwinas Navinas – „BitTorrent“ programos autorius. Ši programa visame pasaulyje dažniausiai naudojama nelegaliam keitimuisi failais (pavyzdžiui, piratine vaizdo medžiaga). Tiesa, pats S.Navinas 2007 metais pamatė naują galimybę šiai programai panaudoti – kaip platformą, kuria naudodamosios kompanijos greitai ir teisėtai galės perduoti savo klientams „sunkius“ failus.

A.Navinas labai myli šunis, o taip pat – kokosų sultis ir „Nutella“. Visa tai žinoma jo asmenukių dėka – jas verslininkas dažnai įkelia į savo „Instagram“ paskyrą. Beje, šios paslaugos dėka galima sekti ir A.Navino judėjimą po pasaulį. Pavyzdžiui, vasarą jis buvo nuvykęs į Braziliją, stebėjo pasaulio futbolo čempionato finalines rungtynes ir stadione pasidarė asmenukę.

Markas Zuckerbergas, vienas iš „Facebook“ įkūrėjų

„Instagram“ paskyra: zuck

„Facebook“ įkūrėjo „Instagram“ paskyroje kaip avataras panaudota asmenukė. Netrūksta asmenukių ir M.Zuckerbergo „Facebook“ paskyroje. Tačiau pats populiariausias verslininko fotografavimo objektas yra ne jis pats, o jo šuo – sniego baltumo vengrų aviganis vardu Beast. Jo nuotraukomis užversta visa M.Zuckerbergo „Instagram“ paskyra. Beje, Beast turi ir savo paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“. Tiesa, nežinoma, ar šunelis moka daryti asmenukes.

Sergejus Polonskis, verslininkas

„Instagram“ paskyra: polonium194

Buvęs plėtros bendrovės „Mirax Group“ savininkas dabar gyvena Kambodžoje ir jau spėjo tapti kaltinamuoju baudžiamojoje byloje, kuri jam buvo iškelta dėl panaudotos prievartos prieš vietinius jūrininkus, tad teko pasėdėti ir kalėjime. Tačiau nepaisant viso to grįžti į Rusiją verslininkas neplanuoja. Kambodžoje S.Polonskis jau nusipirko aštuonias salas, pastatė ištaigingą viešbutį ir dažnai iš ten įkelia asmenukes į savo „Instagram“ paskyrą.

Zachas Kleinas, „Vimeo“ įkūrėjas

„Instagram“ paskyra: zachklein

Interneto verslininkas Zachas Kleinas žinomas kaip keleto sėkmingų projektų autorius: jis sukūrė vaizdo įrašų dalinimosi svetainę ir vaikams skirtą svetainę DIY. Jose galima talpinti įvairiausią kūrybą. O jauno verslininko gyvenimą galima sekti jo „Twitter“ ir „Instagram“ paskyrose. Nuotraukas, tarp jų ir asmenukes, Z.Kleinas įkelia į savo paskyras beveik kiekvieną dieną. Pastaruoju metu asmenukėse dažniausiai jį matome ne vieną, o su savo naujagimiu.

Rachelė Weiss

 „Twitter“ paskyra: nycbabylon

Moterys verslininkės taip pat daro asmenukes. Pavyzdžiui, „L’Oreal“ kompanijos viceprezidentė JAV Rachelė Weiss. Ji mėgsta daryti asmenukes būdama įžymybių kompanijoje. Štai pernai „L’Oreal“ ceremonijoje „Women in Digital Awards“ jinai visai nesidrovėdama savo išmaniuoju telefonu rožiniame dėkle nusifotografavo su aktore Olivija Mann. O iš naujausių darbų reikia paminėti asmenukę su banglentininku Kelly Slateriu. Be įžymybių R.Weiss paskyroje yra ir jos asmenukė su savo kate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.