Kinų milijardierius – bene geriausias pasaulio darbdavys

Kinijos koncerno TIENS geriausi darbuotojai – skrybėlėtas ir uniformuotas desantas su plačiomis šypsenomis veiduose – praleido keturias dienas Pranzūcijoje tarp Paryžiaus ir Nicos, „išmestas“ iš 84 lėktuvų.

Minint firmos įkūrimo 20-metį kinų milijardierius Li Jinyaun padovanojo geriausiems savo pavaldiniams kelionę į Prancūziją, apmokėdamas visas išlaidas.<br>AP nuotr.
Minint firmos įkūrimo 20-metį kinų milijardierius Li Jinyaun padovanojo geriausiems savo pavaldiniams kelionę į Prancūziją, apmokėdamas visas išlaidas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 5:18 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:24 AM

Koncerno prezidentas „nepasišiukšlino“

Li Jinyaun yra vienas turtingiausių kinų, daugiašakio, klestinčio koncerno vadovas, rašo Maria Kruczkowska portale „wyborcza.pl“. Minint firmos įkūrimo 20-metį jis padovanojo geriausiems savo pavaldiniams kelionę į Prancūziją, apmokėdamas visas išlaidas. Ši kelionė įeis į istoriją kaip didžiausia grupinė išvyka Prancūzijos turizmo istorijoje.

Šiai žmonių miniai organizatoriai rezervavo 140 viešbučių Paryžiuje ir 4700 numerių Žydrojoje pakrantėje. Koncerno prezidentas liepė netaupyti – visi nakvojo keturių ir penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Pažintis su Prancūzija prasidėjo nuo Nicos. Penktadienį 147 autobusai nuvežė turistus prie įžymiosios krantinės Promenade des Anglais. Pakol miesto gyventojai ir turistai išpūtę akis, pasak Salomėjos Nėries, stebėjosi, „kas čia kas čia daros“, kinų turistai sustojo ant šaligatvio – kiekvienas jam skirtoje vietoje, ir taip suformavo devizą „Tiens svajonė yra Nica Žydrojoje pakrantėje“ – ilgiausią iš žmonių „parašytą“ ir iš lėktuvo matomą sakinį. Šį faktą patvirtino dalyvavę Guinnesso rekordų knygos atstovai.

Milijardierius tarsi koks generolas Montgomery pravažiavo pro rikiuotę senu amerikietišku džipu – lygiai tokiu, kokius turėjo JAV kariškiai išsilaipindami Normandijoje.

Tą dieną kinai dar apžiūrėjo specialiai jiems suorganizuotą parodą aviacijos ir jūrine tematika Angelų įlankoje.

13 mln. eurų viešbučiams ir ekskursijoms

Prancūzija koncerno prezidentą ir jo žmones sutiko išskėstomis rankomis.

Li netgi priėmė šalies užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas. Juk nieko nuostabaus, kadangi turtuolio iš už Didžiosios sienos užgaida šalies ūkiui atnešė devynias galybes naudos. Vien tik viešbučiams, maitinimui ir ekskursijoms organizatoriai išleido apie 13 mln. eurų.

Ekskursijų programoje buvo ir vakaras Moulin Rouge, Luvro aplankymas. Svečių iš Kinijos patogumui didžiausias šalies muziejus pusdieniui buvo uždarytas.

„Mobilizavome užsieniečius aptarnaujančias įstaigas, taip pat ir viešbučius, restoranus ir firmines parduotuves, – sako agentūrai AFP (Agence France-Presse) Christianas Mantelis iš turizmo plėtros agentūros „Atout France“.

Kelionė geriausiems

Li, kurį žurnalas „Forbes“ įtraukė į turtingiausių kinų sąrašą, TIENS įkūrė 1995 metais. Tai daugiašakis koncernas, plėtojantis verslą įvairiausiose srityse: biotechnologijų, logistikos, nekilnojamojo turto, turizmo ir kitose. Koncerne dirba 12 tūkst. darbuotojų. Į Prancūziją vyko pusė darbuotojų – patys geriausi.

Parengė Leonas Grybauskas 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.