Per Donaldo Trumpo inauguraciją bombų ieškos ir lietuviški matuokliai

Prie saugumo užtikrinimo Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos metu prisidės ir Lietuvos įmonė – radiacijos ir ją skleidžiančių bombų amerikiečių saugumo pareigūnai ieškos naudodami lietuvių sukurtus įrenginius. Lietuvoje pagamintais radiacijos matuokliais, kurių dėka galima nedelsiant nustatyti gautos spinduliuotės kiekį, prieš svarbų įvykį apsirūpino ir JAV policija.

Tai jau ne pirmas užsakymas, kurį „Polimaster Europe“ gauna iš Jungtinių Amerikos Valstijų.<br>Bendrovės nuotr.
Tai jau ne pirmas užsakymas, kurį „Polimaster Europe“ gauna iš Jungtinių Amerikos Valstijų.<br>Bendrovės nuotr.
Tai jau ne pirmas užsakymas, kurį „Polimaster Europe“ gauna iš Jungtinių Amerikos Valstijų.<br>Bendrovės nuotr.
Tai jau ne pirmas užsakymas, kurį „Polimaster Europe“ gauna iš Jungtinių Amerikos Valstijų.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 2:46 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:18 PM

Radiacijos aptikimo įrangą gaminanti Lietuvos bendrovė „Polimaster Europe“ itin svarbaus užsakymo iš Jungtinių Amerikos Valstijų specialiųjų tarnybų sulaukė pernai metų lapkričio pradžioje. Amerikiečių saugumo tarnybos specialiai D. Trumpo inauguracijai iš lietuvių įsigijo visą partiją (100 vnt.) daugiafunkcinių nešiojamųjų radiacijos matuoklių PM1403K-3.

JAV saugumo tarnybų užsakymą „Polimaster Europe“ gavo laimėjusi konkursą, visi radiacijos matuokliai yra pagaminti Lietuvoje.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie saugumo užtikrinimo naujojo Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento inauguracijos metu. Mūsų įmonės pagaminti prietaisai yra skirti aptikti visų rūšių jonizuojančią spinduliuotę bei vadinamąsias nešvarias bombas – radiaciją skleidžiančius sprogmenis“, – sakė „Polimaster Europe“ vykdomoji direktorė Marija Zykuvienė.

Lietuvių sukurtus prietaisus saugumui užtikrinti inauguracijos metu naudos ne tik amerikiečių saugumo tarnybos, bet ir policija – JAV policijos pajėgos iš „Polimaster Europe“ įsigijo per pusantro tūkstančio dozimetrų (PM1703MO-1BT). Tai prietaisai, kurie leidžia lokalizuoti radiacijos šaltinį ir laiku reaguoti į potencialų pavojų. Dar antra tiek radiacijos matuoklių Lietuvos įmonė turi pristatyti amerikiečių policijos pajėgoms ir 2017 m.

„Tai yra didelis Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės įvertinimas – galime didžiuotis, kad mūsų gynybos pramonė gamina kokybišką, vakarietiškus standartus atitinkančią produkciją, ir gali sėkmingai konkuruoti globalioje rinkoje“, – sakė Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) direktorius Ričardas Sartatavičius.

Tai jau ne pirmas užsakymas, kurį „Polimaster Europe“ gauna iš Jungtinių Amerikos Valstijų. „Mes nuolat dirbame su JAV kariuomene bei įvairiomis saugumo tarnybomis. Per daugelį metų bendradarbiavimo mums pavyko pelnyti amerikiečių pasitikėjimą“, – teigė vykdomoji direktorė M. Zykuvienė. Radiacijos aptikimo įrangą gaminanti UAB „Polimaster Europe“ yra LGSPA narė, kuriai šiuo metu priklauso daugiau nei 50 narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.