Du jauni kėdainiečiai pomėgį pavertė verslu – ir jiems puikiai sekasi

Kėdainių senamiestyje praėjusį savaitgalį duris atvėrė vienintelė tokio tipo Lietuvoje žaidimų erdvė „Gaming Lounge“. Jos įkūrėjai, du jauni kėdainiečiai – 22 metų Arminas Kelmelis ir 21 metų Martynas Dautartas – džiaugiasi nebloga pradžia: žaidimų erdvėje jau yra trys „PlayStation 4“ konsolės ir trys televizoriai, tad vienu metu kompiuterinius žaidimus čia žaisti gali šeši žmonės.

22 metų Arminas Kelmelis ir 21 metų Martynas Dautartas džiaugiasi nebloga pradžia: žaidimų erdvėje jau yra trys „PlayStation 4“ konsolės ir trys televizoriai, tad vienu metu kompiuterinius žaidimus čia žaisti gali šeši žmonės.<br>KKTV stopkadras
22 metų Arminas Kelmelis ir 21 metų Martynas Dautartas džiaugiasi nebloga pradžia: žaidimų erdvėje jau yra trys „PlayStation 4“ konsolės ir trys televizoriai, tad vienu metu kompiuterinius žaidimus čia žaisti gali šeši žmonės.<br>KKTV stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Šveikytė („Rinkos aikštė“)

Feb 22, 2017, 7:11 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:58 PM

Jeigu turi pažįstamų žmonių, kurie tave gali nukreipti tinkama linkme, verslą sukurti tikrai nėra neįmanoma.

Pomėgį pavertė versliuku

Vaikinai džiaugiasi vieną didžiausių savo pomėgių pavertę verslu. „Abu su Arminu patys esam mėgėjai žaisti „PlayStation‘u“. Ypatingai – „NBA 2K17“, – šyptelėjo vienas iš žaidimų erdvės įkūrėjų M. Dautartas. – Vieną vakarą, mums bežaidžiant, į galvą toptelėjo mintis: „O kodėl gi nesukūrus tokio verslo?“ Jaunimas vakarais veiklos turėtų, tuo pačiu vienas kitas euras ir patiems į kišenę galbūt nubyrėtų. Patys užsiimsim mėgstama veikla ir dar kitus pritrauksim.“

Jam antrina ir A. Kelmelis: „Norime, kad Kėdainių jaunimas turėtų daugiau veiklos vakarais, kadangi šiuo metu visi suka ratus automobiliuose aplink stovėjimo aikšteles ir neturi, ką veikti. Tikimės, kad žmonėms čia patiks.“

Užtruko ne popierius pildydami, o dairydamiesi... patalpų

Armino ir Martyno mintis realybe tapo vos per pusantro mėnesio: „Panašiai tiek užtruko idėjos išpildymas. Sunkiausiai sekėsi susirasti tinkamas patalpas. Iš pradžių buvome radę vienas – pasirodė per mažos. Vėliau lyg ir sutarėme dėl kitų, bet nuomininkė galiausiai atsisakė išnuomoti, nutrūko ryšiai. Galiausiai radom šitas patalpas senamiestyje, įsirengėme ir startavome“, – džiaugėsi Martynas ir Arminas.

„Pagal mūsų skaičiavimus, tai, ką investavom, turėtų atsipirkti maždaug per pusmetį.“  A.Kelmelis

Sulaukė pagalbos

Paklausti, ar drąsu jaunimui Lietuvoje, ir dar tokiame nedideliame mieste, kaip Kėdainiai, kurti savo verslą, vaikinai neslepia – drąsu tada, kai turi į ką kreiptis patarimo.

„Turime nemažai žmonių, kurie mus pakonsultavo. Nėra lengva, bet jeigu turi pažįstamų žmonių, kurie tave gali nukreipti tinkama linkme, tai tikrai nėra neįmanoma“, – patikino A. Kelmelis ir M. Dautartas.

... bet ne investuotojų

Vis dėlto investuoti lėšų į jaunuolių idėją niekas nepasiryžo. „Ieškojome, kas mums padėtų finansiškai, tačiau neradome. Tokios žaidimų erdvės populiarios užsienyje, bet Lietuvoje šiuo metu tokio dalyko nėra. Ėjom pas keletą žmonių kalbėtis, prašėme pagalbos, tačiau visi į šį sumanymą žiūrėjo gana skeptiškai – juk nėra jokio analogiško pavyzdžio mūsų šalyje“, – pasakojo M. Dautartas ir pridūrė, kad verslą abu su kolega pradėję tik iš savų lėšų. „Pagal mūsų skaičiavimus, tai, ką investavom, turėtų atsipirkti maždaug per pusmetį“, – pridūrė A. Kelmelis.

Vieninteliai tokie šalyje

„Gaming Lounge“ įkūrėjai turi kuo didžiuotis – tokia erdvė Lietuvoje, panašu, yra vienintelė. „Klaipėdoje kažką panašaus buvo sportininkas Ramūnas Vyšniauskas įrengęs. Ten ne tik konsolės buvo, bet ir kompiuteriai – šiek tiek platesnė veiklos sritis. Mūsų žiniomis, tokios vietos, kur konkrečiai yra žaidžiama tik „PlayStation‘ais“, Lietuvoje šiuo metu nėra“, – svarsto Martynas.

Atidarymo dieną – dešimtys entuziastų

Jaunuoliai pirmąją žaidimų erdvės darbo dieną  sukvietė bendraminčius ne tik susipažinti su naująja, senamiestyje įsikūrusia vietele, bet ir išbandyti jėgas… futbole ir krepšinyje.

„Jau pirmąją dieną, kai atsidarėme – sekmadienį – į mūsų organizuojamą turnyrą susirinko dvidešimt keturi žmonės. Dvylika žaidė „NBA 2K17“, dar tiek pat – „FIFA 17“ žaidimą. Jeigu nuoširdžiai, nesitikėjome tokio aktyvumo. Dalyviai užsiregistravo per dvi valandas nuo registracijos pradžios paskelbimo, kai manėme, kad pakankamam žaidėjų skaičiui surinkti prireiks bent jau savaitės. Ateityje galvojame atskirti „NBA“ ir „FIFA“ žaidimus, kad vienu metu žaisti galėtų daugiau žmonių“, – pasakojo Martynas ir Arminas.

Vieną vakarą, mums bežaidžiant, į galvą toptelėjo mintis: „O kodėl gi nesukūrus tokio verslo?“  M. Dautartas

Merginos žaidimų kol kas nepamėgo

Tiesa, kol kas tarp vaikinų susidomėjimas žaidimų erdve daug didesnis negu tarp merginų. Vis dėlto dailiosios lyties atstovės čia užsuka palaikyti azartiškai nusiteikusių savo antrųjų pusių.

„Per atidarymo turnyrą čia buvo užsukusios ir keturios merginos. Laukė, kad tik kuo greičiau pralaimėtų jų vaikinai, ir jos galėtų eiti namo“, – juokėsi Arminas.

Daugiau skaitykite: www.rinkosaikste.lt

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.