Lietuviai rado specifinio verslo nišą: jų klientai – garsios pasaulio įmonės

Pastaruoju metu vis dažnesni avialinijų pranešimai apie pilotų ar techninių darbuotojų streikus patvirtina statistiką – artimiausiais metais pilotų trūks dar labiau.

„Surasti tikrai gerų aviacijos ekspertų yra sunki užduotis: jų nespėja parengti mokyklos arba parengia nekokybiškai, pilotams dažniausiai trūksta praktikos“, – aiškino „AviationCV.com“ vadovė Skaistė Knyzaitė.
„Surasti tikrai gerų aviacijos ekspertų yra sunki užduotis: jų nespėja parengti mokyklos arba parengia nekokybiškai, pilotams dažniausiai trūksta praktikos“, – aiškino „AviationCV.com“ vadovė Skaistė Knyzaitė.
Iškreipta rinkos situacija priverčia įmones konkuruoti tarpusavyje ir persivilioti darbuotojus iš konkurentų.
Iškreipta rinkos situacija priverčia įmones konkuruoti tarpusavyje ir persivilioti darbuotojus iš konkurentų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2017, 9:19 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:21 PM

„Boeing“ duomenimis per artimiausius 20 metų bus reikalingi 558 tūkst. komercinių avialinijų pilotai.

Tokį rinkos diktuojamą augantį poreikį jaučia ir lietuvių įkurta tarptautinė aviacijos specialistų paieškos ir įdarbinimo bendrovė „AviationCV.com“. Per pastaruosius trejus metus įmonė užfiksavo net 70 proc. išaugusį darbo skelbimų iš aviacijos darbdavių skaičių. Oro vežėjams talkinanti „AviationCV.com“ nuo įsikūrimo pradžios jau pasamdė per 300 pilotų.

Didžiausias numatomas pilotų poreikis – net 41 proc. per artimiausius 20 metų, bus justi Azijoje, tačiau Europa kartu su Šiaurės Amerika užima antrąją poziciją. Prognozuojama, kad iki 2034 metų čia prireiks net 190 tūkst. pilotų („Boeing“, 2015). Panašus ir techninių aviacijos specialistų poreikis.

„Dėl atsiradusių pigesnių avialinijų ir išaugusios viduriniosios klasės grupės visuomenėje aviacijos rinka labai išaugo. Pastaruoju metu vis daugiau gyventojų gali sau leisti dažniau skraidyti lėktuvais, šitai suprantama sukūrė ir išaugusį aviacijos industrijos personalo poreikį.

Tačiau surasti tikrai gerų šios srities ekspertų yra sunki užduotis: jų nespėja parengti mokyklos arba parengia nekokybiškai, pilotams dažniausiai trūksta praktikos“, – aiškino „AviationCV.com“ vadovė Skaistė Knyzaitė.

Kol nauja aviacijos specialistų, ypač pilotų, karta dar tik auga, oro linijoms jų reikia jau dabar.

Neretai pilotų trūkumas lemia esminius pokyčius įmonėse – oro linijos bankrutuoja, kaip atsitiko „Republic Airways“ atveju praėjusiais metais, arba imasi pertvarkų: mažina personalą keldami atlyginimus, organizuoja įspūdingas karjeros muges-atrankas jauniems specialistams, kaip „British Airways“ ir „Turkish Airlines“, ar net keičia strategines skrydžių kryptis taupydami kaštus, kaip „United Airlines“ ar „Air Canada“.

Iškreipta rinkos situacija priverčia įmones konkuruoti tarpusavyje ir persivilioti darbuotojus iš konkurentų, tai reikalauja daug resursų – nuolatinio bendravimo su potencialiais pilotais visame pasaulyje.

„AviationCV.com“ kasdien bendrauja su šimtais pilotų, inžinierių ir kitų aviacijos specialistų iš viso pasaulio. Pilotų paieškų procesą „AviationCV.com“ patiki tokie rinkoje žinomi žaidėjai, kaip „Turkish Airlines“, „AirAsia“, „China Airlines“, „EVA Air“, „Emirates“.

„Turėdami kontaktų bazę, kurioje tūkstančiai specialistų, padedame surasti optimalius sprendimus tiek darbdaviams, tiek darbuotojams. Internetinė platforma iš esmės pakeitė ir pilotų įsidarbinimo procesą. Anksčiau jie buvo pripratę tiesiog atsispausdinti CV ir eiti pas darbdavį, dabar tai jau techniškai sunku padaryti. Todėl mes padedame rinkos dalyviams adaptuotis prie naujų industrijos sąlygų modernizuodami ir spartindami išties atsakingus darbuotojų atrankos procesus“, – pridūrė S.Knyzaitė.

Per 2016 metus „AviationCV.com“ aplankė 3 000 000 vartotojų, o šiuo metu platformoje daugiau nei 150 000 potencialių aviacijos specialistų gyvenimo aprašymų. „AviationCV.com“ priklauso „Avia Solutions Group“, didžiausiai aviacijos įmonių grupei Rytų Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.