Lietuvių įmonė tikra: su savo išradimais užkariaus pasaulį

Įsivaizduokite: sėdite ant kranto ir matote, kas vyksta dugne, ar verta mesti meškerę. Visos žuvelės – jūsų mobiliojo telefono ekrane. Šią, ko gero, kiekvieno žvejo svajonę įgyvendino lietuviai – įmonė „Deeper“.

Duomenis apie povandeninį pasaulį sonaras akimirksniu perduoda į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.<br>„Deeper“ nuotr.
Duomenis apie povandeninį pasaulį sonaras akimirksniu perduoda į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.<br>„Deeper“ nuotr.
Sveikindamas įmonės „Deeper“ vadovą V.Dobilą (dešinėje) muzikantas J.Didžiulis džiaugėsi, kad lietuvių gamintojai tampa vis drąsesni ir inovatyvesni.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sveikindamas įmonės „Deeper“ vadovą V.Dobilą (dešinėje) muzikantas J.Didžiulis džiaugėsi, kad lietuvių gamintojai tampa vis drąsesni ir inovatyvesni.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė („Lietuvos rytas“)

Mar 29, 2017, 3:22 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:47 PM

Įmonė, sukūrusi išmanųjį belaidį žvejybinį sonarą, didžiąją dalį savo produkcijos eksportuoja.

„Savame krašte pranašu nebūsi. Mūsų produktai su užrašu „Pagaminta Lietuvoje“ keliauja po visą pasaulį – stengsimės, kad jis būtų pripažįstamas ir atpažįstamas“, –  kalbėjo „Deeper“ vykdomasis vadovas Vytautas Dobilas.

Duomenys keliauja į telefoną

„Deeper“ pirmieji pasaulyje pristatė sonarą, skirtą žvejams, žvejojantiems nuo kranto. Duomenis apie povandeninį pasaulį jis akimirksniu perduoda į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

„Iki tol rinkoje egzistavo tik dideli, sunkūs ir sudėtingi sonarai. Jie buvo skirti montuoti į laivus, valtis ar jachtas, o įrenginių valdymas buvo sudėtingas“, – pasakojo „Deeper“ vadovas Rolandas Sereika.

Lietuviai nusprendė – reikia įrenginio, kuris būtų mažas, patogus, išmanus ir tiesiog veiktų.

„Dabar užtenka tiesiog pritvirtinti sonarą prie meškerės valo, įsijungti telefoną, ir žvejys jau gali pradėti tyrinėti ežerą ar kitą vandens telkinį“, – pasakojo R.Sereika.

Šiais metais pristatytos ir dvi naujos „Deeper“ sonaro versijos, leidžiančios dar didesniu atstumu nuo kranto užmesti prietaisą ir didesniame gylyje tyrinėti dugną.

Tiekia visam pasauliui

90 proc. savo produkcijos „Deeper“ eksportuoja į daugiau kaip 50 užsienio šalių, daugiausia – į JAV, Kanadą, Vakarų Europą, Kiniją, Japoniją bei Australiją.

Lietuvos žvejai išmaniąja žūkle taip pat domisi ir noriai perka sonarus, bet „Deeper“ Lietuvos vandenyse per ankšta.

Gal būtų lengviau sonarus gaminti didesnėse rinkose, pavyzdžiui, Kinijoje? Žinoma, būtų, tačiau „Deeper“ džiaugiasi galėdami dirbti Lietuvoje, nors tam ir reikia papildomų pastangų.

„Norėdami sėkmingai dirbti Lietuvoje ir parduoti savo prekės ženklo gaminius globalioje rinkoje, turime atrasti unikalius rinkodaros, pardavimo, logistikos ir gamybos sprendimus.

Tik tokiu būdu galime sėkmingai gaminti produktus čia, o ne Kinijoje ar kitose Azijos šalyse“, – pasakojo R.Sereika.

Kurianti išmaniuosius prietaisus kompanija „Deeper“ jau atpažįstama visame pasaulyje. V.Dobilas atviras – nuolat besikeičiančioje, kasdien tobulėjančioje rinkoje išlikti inovatyviems nelengva.

„Deeper“ ne tiktai žada nuolat vytis rinkos naujienas, bet ir jas kurti.

„Išsikėlėme sau tikslą kasmet pristatyti rinkai bent vieną naują produktą“, – sakė R.Sereika.

Dėl to įmonėje nuolat veikia Tyrimų ir vystymo skyrius, „Deeper“ bendradarbiauja su mokslo institucijomis, dalyvauja tarptautinėse inovacijų parodose ir nuolat laukia vadinamųjų startuolių bei studentų, norinčių bendradarbiauti.

Įmonę gyrė už drąsą

R.Sereika įsitikinęs – ir nedidelėje rinkoje galima įsiveržti į geriausiųjų gretas. Tai pripažino ir apdovanojimą kompanijai įteikęs Jurgis Didžiulis.

Pirmą kartą jam iš Kolumbijos atvykus į Lietuvą, lietuviai nepasirodė labai inovatyvūs, bet padėtis greitai pasikeitė.

„Sveikinu visas išmanias Lietuvos įmones už drąsą, o „Deeper“ – ir už tai, kad pakeitė žvejybos pasaulį“, – sveikindamas įmonę kalbėjo jis.

Straipsnis yra projekto „Verslo genas“ dalis, kuris vykdomas kartu su didžiausia aviacijos įmonių grupe Rytų Europoje – „Avia Solutions Group“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?