15 milijardierių ir neįtikėtinos jų sėkmės istorijos

Pasirodo, kad susikrauti milijonus galima įvairiausiais būdais – vieniems tiesiog pasiseka ir jie paveldi didžiulius turtus, kiti sunkiai dirbdami pirmąjį savo milijoną krauna centas prie cento, dar kitiems turtus atneša tiesiog sėkmingi atsitiktinumai.

 Šie žmonės milijonus susikrovė keisčiausiais būdais<br>"Reuters" nuotr.  
 Šie žmonės milijonus susikrovė keisčiausiais būdais<br>"Reuters" nuotr.  
 Sheryl Sandberg 2008 metais tapo „Facebook“ vadovė.<br>"Reuters" nuotr.  
 Sheryl Sandberg 2008 metais tapo „Facebook“ vadovė.<br>"Reuters" nuotr.  
 Milijonai fanų dievina O.Winfrey – ir ne tik dėl jos asmenybės<br>"Reuters" nuotr.  
 Milijonai fanų dievina O.Winfrey – ir ne tik dėl jos asmenybės<br>"Reuters" nuotr.  
 Kažkada ši mergina vaikščiojo po namus pardavinėdama fakso mašinas, kad užsidirbtų pinigų ir galėtų sukurti kažką naujo<br>"Reuters" nuotr.  
 Kažkada ši mergina vaikščiojo po namus pardavinėdama fakso mašinas, kad užsidirbtų pinigų ir galėtų sukurti kažką naujo<br>"Reuters" nuotr.  
 Vadinamas Omahos orakulu, W.Buffettas investavimo mokėsi iš savo tėvo<br>"Reuters" nuotr.  
 Vadinamas Omahos orakulu, W.Buffettas investavimo mokėsi iš savo tėvo<br>"Reuters" nuotr.  
 „Forbes“ Z.Qunfei vadina turtingiausia moterimi, sukūrusia savo verslą<br>"Reuters" nuotr.  
 „Forbes“ Z.Qunfei vadina turtingiausia moterimi, sukūrusia savo verslą<br>"Reuters" nuotr.  
Pradėjęs pardavinėti šampūnus ir enciklopedijas, J. DeJoria susirado naują partnerį – Paulą Mitchellį<br>"Reuters" nuotr.  
Pradėjęs pardavinėti šampūnus ir enciklopedijas, J. DeJoria susirado naują partnerį – Paulą Mitchellį<br>"Reuters" nuotr.  
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 19, 2017, 10:03 AM

„Time“ siūlo susipažinti su 15 milijardierių ir keistais būdais, kuriais jie susikrovė savo turtus. 

Ralphas Laurenas

Kai galvoji apie tradicinius amerikietiškus mados prekės ženklus, negali neprisiminti Ralpho Laureno. 

Bet žmogus, už kurios stovi ši gigantiška kompanija, nepradėjo lengvai – gimęs emigrantų šeimoje jis negalėjo džiaugtis pasiturinčia vaikyste Niujorke. Dar būdamas paaugliu Ralphas pasikeitė savo pavardę ir tapo Laurencu, iki tol jis buvo Lifshitzas. Tai jis padarė dėl patyčių. 

Įsidarbinęs kaklaraiščių gamykloje, R.Laurenas netruko įtikinti savo vadovą, kad šis leistų jam sukurti savo kolekciją, kuri buvo pavadinta „Polo“. Turbūt net nereikia sakyti – šiandien šį prekės ženklą žino turbūt visi.

Johnas Paulas DeJoria

Šio vyro, kuriam priklauso plaukų priežiūros priemonių kompanija „John Paul Mitchell Systems“ ir tekilos prekės ženklas „Patron Spirit Company“, turtas šiuo metu vertinamas 3,1 milijardo dolerių. 

Bet jo pradžia nebuvo lengva – net du kartus gyvenime jis buvo benamis ir gyveno mašinoje. Pradėjęs pardavinėti šampūnus ir enciklopedijas, J. DeJoria susirado naują partnerį – Paulą Mitchellį, su kuriuo 1980 metais įkūrė savo kompaniją turėdami vos 700 dolerių. 

Zhou Qunfei

„Forbes“ Z.Qunfei vadina turtingiausia moterimi, sukūrusia savo verslą – jos turtas vertinamas 7,4 milijardo dolerių.

Nors šiandien ši moteris yra išmaniųjų telefonų įmonės vadovė, ji užaugo skurdžiame kaimelyje Kinijoje, o būdama 16 metų metė mokyklą. Padirbėjusi fabrike ir sutaupiusi 3 tūkst. dolerių, Z.Qunfei įkūrė savo mobiliųjų telefonų ekranų kompaniją, kuri šiandien gamina stiklus „Apple“ ir „Samsung“ telefonams. 

Billas Gatesas

„Microsoft“ įkūrėjas, sukaupęs 86 milijardus dolerių, tikriausiai yra geriausias pavyzdys jaunuolio, kuris metė mokslus ir susikrovė milijardus. Nors vaikinas Harvardo universitete mokėsi teisę, staiga susidomėjęs kompiuteriais jis metė universitetą ir, nepraėjus nė porai metų, įkūrė savo kompaniją. 

Tiesa, jis pats pripažįsta, kad tiesiog atsidūrė tinkamu laiku tinkamoje vietoje ir neteigia, kad visiems būtinai reikėtų sekti jo pėdomis. 

Meg Whitman

„eBay“ vadovė sugebėjo kompanijos pelną padidinti nuo 5,7 milijono dolerių iki 8 milijardų dolerių . Bet M.Whitman nėra tipinė vadovė – pradėjusi dirbti „Procter and Gamble“ 1979 metais ji iškart sukėlė revoliuciją, pradėjusi kovoti su tuo, kad kompanijoje dirbančioms moterims negalima naudotis kompanijos kreditinėmis kortelėmis. 

Warrenas Buffettas

Vadinamas Omahos orakulu, W.Buffettas investavimo mokėsi iš savo tėvo. Ir mokėsi gerai – būdamas vienuolikos metų jis nusipirko pirmas savo akcijas ir sukūrė įmonę, turėdamas tik naudotą stalo futbolo mašiną. 

Būdamas 16 metų W.Buffettas jau buvo susikrovęs 53 tūkst. dolerių, vertinant šiandienos kursu, o dabar yra laikomas antru pagal turtingumą žmogumi pasaulyje. 

Elonas Muskas

Išgirdus apie E.Muską praeityje, turbūt nedaugelis pamanytų, kad jis galėtų tapti vienu galingiausių žmonių technologijų pasaulyje. Gimęs ir užaugęs Pietų Afrikoje, būdamas 12 metų jis pardavė kompiuterinį žaidimą vienam žurnalui už 500 dolerių.

Dėl patyčių persikėlęs į Kanadą ir studijuodamas universitete E.Muskas atidarė nedidelį naktinį klubą, bet netrukus jo gyvenimas pasisuko kita linkme – padaręs kelis teisingus žingsnius Silicio slėnyje, E.Muskas investavo į „Tesla“ ir netrukus perėmė šios kompanijos valdymą. 

Sara Blakely 

Kažkada ši mergina vaikščiojo po namus pardavinėdama fakso aparatus, kad užsidirbtų pinigų ir galėtų sukurti kažką naujo. Tą ji ir padarė, sukūrusi glaustus apatinius, kurių nesimato po jokiais drabužiais. Šiandien jie pardavinėjami 65 pasaulio šalyse, o mergina iš to susikrovė didžiulius turtus. 

Mariana Ilitch

M.Ilitch iš picos susikrovė 6 milijardus dolerių. Kartu su savo vyru 1959 metais ji atidarė piceriją „Little Caesars“, kuri šiandien išsiplėtė iki populiaraus picerijų tinklo. 

Oprah Winfrey

Milijonai fanų dievina O.Winfrey – ir ne tik dėl jos asmenybės, bet ir dėl keistos sėkmės istorijos. Vaikystėje O.Winfrey praleido skurde ir buvo seksualiai išnaudota, bet sugebėjo geriausiais balais baigti mokslus ir gauti Tenesio universiteto stipendiją. 

Vis dėlto universitete O.Winfrey neužsibuvo – metusi mokslus jis pasuko į žiniasklaidą, kur tapo pirma juodaode žinių vedėja, o vėliau sukūrė savo televizijos šou, šiandien žinomą visame pasaulyje. 

Seanas Parkeris

„Milijonas dolerių nėra šaunu. Žinai, kas yra šaunu? Milijardas dolerių“, - taip yra pasakęs šis „Nepster“ bendraįkūrėjis. 

Kompaniją jis įkūrė būdamas vos 19 metų - „Nepster“ sukūrė dalinimosi muzika paslaugą, kuri pakeitė visą muzikos industriją.

Tiesa, dėl teisinių ginčų kompanija buvo priversta savo veiklą nutraukti, bet S.Parkeris nesnaudė – būdamas 24 metų jis tapo „Facebook“ prezidentu. Pagarsėjęs dėl savo pomėgio išlaidauti, šiandien vyras vėl bando uždirbti iš muzikos ir yra daug investavęs į „Spotify“.

Sheryl Sandberg

Pabaigusi mokslus Harvarde, ši moteris prisijungė prie „Google“, kai kompanijoje dar dirbo tik 250 žmonių. 2008 metais ji tapo „Facebook“ vadove ir sugalvojo, kaip kompanija gali uždirbti iš besiplečiančios socialinių tinklų įtakos.

Sheldonas Adelsonas

84 metų verslo magnatas, kurio turtas vertinamas daugiau kaip 30 milijardų dolerių, užaugo neturtingame Bostono rajone, būdamas 12 metų pradėjo pardavinėti laikraščius, o 1979 metais, pats vos mokėdamas dirbti kompiuteriu, įkūrė kompiuterių firmą „Comdex“.

Lyg to būtų maža, pats retai kada lošiantis S.Adelsonas dar sugebėjo įkurti „Las Vegas Sands“ - dabar didžiausią pasaulyje kazino kompaniją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.