Prabangi meilė: turtuoliai savo mylimąsias stebina įspūdingomis staigmenomis

Aukštos klasės turizmo agentūros pasidalijo istorijomis apie pačius romantiškiausius ir ypatingiausius užsakymus, kuriuos joms yra tekę įgyvendinti.

 Šiuolaikiniai milijardieriai mylimosioms dovanoja ekstravagantiškas įspūdį darančias dovanas.<br> 123rf.com nuotr.
 Šiuolaikiniai milijardieriai mylimosioms dovanoja ekstravagantiškas įspūdį darančias dovanas.<br> 123rf.com nuotr.
  Siksto kopyčia.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  Siksto kopyčia.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Siksto kopyčia.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Siksto kopyčia.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Monos Lisos paveikslas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Monos Lisos paveikslas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Luvras Paryžiuje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Luvras Paryžiuje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Porai, kuri visa širdimi myli bet ką, kas susiję su Anglija, geresnės vietos didelei šventei nei Londono Taueris nesugalvosi.<br> Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 Porai, kuri visa širdimi myli bet ką, kas susiję su Anglija, geresnės vietos didelei šventei nei Londono Taueris nesugalvosi.<br> Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 M.Rago rengė šventę aistringimes jodinėtojams poniais.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
 M.Rago rengė šventę aistringimes jodinėtojams poniais.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-03-21 22:18, atnaujinta 2018-03-22 09:31

Tadž Mahalą statė kaip paminklą meilei. 1631 m. jį užsakė suprojektuoti imperatorius Shah Jahanas. Taip vyras norėjo įamžinti meilę savo jaunai nuotakai, kuri mirė gimdydama. Tadž Mahalo statybose dalyvavo 22 tūkst. darbininkų ir tūkstantis dramblių. Šis paminklas Indijoje – tikriausiai plačiausiai žinomas meilės laiškas. Tačiau – ne vienintelis.

Šiuolaikiniai milijardieriai mylimosioms nestato amžinų paminklų – jie dovanoja ekstravagantiškas įspūdį darančias dovanas.

„Bloomberg“ pakalbino turizmo agentus ir vestuvių ceremonijų, medaus mėnesių ir vestuvių metinių organizatorius. Išvada viena: rojų mylimam žmogui galima sukurti bet kuriame planetos kampelyje, tik kad pinigų netrūktų. „Pinigai atveria visas duris“, – tvirtino medaus mėnesių organizavimu užsiimančios agentūros „Travel Siblings“ vadovas Harlanas deBellas.

Tokios dovanos – gana nauja ir nedidelė, tačiau sparčiai besiplečianti renginių verslo sritis.

„Prieš dvejus metus organizavau du panašius renginius. Pernai jų buvo trys“, – pasakojo „Michelle Rago Destinations“ įkūrėja Michelle Rago. Ši moteris yra rengusi šventes ir aktoriams Mattui Damonui bei Jamie Foxxui.

Jackas Ezonas iš „Ovation Vacations“ šioje srityje dirba daug metų. Prireikus jo komanda budi ištisą parą, kad sumanytų išskirtinių ir neįtikėtinai mielų staigmenų.

„Dažniausiai staigmenas ruošia vyrai. Juk mes amžinai meldžiame atleidimo“, – juokėsi J.Ezonas.

Pavyzdžiai, kuriuos papasakojo pašnekovai, dar sykį įrodo, kad apriboti romantiką tegali pinigai ir fantazija.

Metinės Siksto koplyčioje

Dažniausiai šios Michelangelo tapytos koplyčios šventumą drumsčia būriai turistų. Todėl 40-ąsias savo vestuvių metines šventusi pora sutarė dėl privataus koplyčios lankymo.

„Juos sujungė tikėjimas“, – pasakojo M.Rago apie savo klientus, kurių tapatybių slaptumas numatytas sutartyje.

Pusvalandį trukęs susikaupimas Siksto koplyčioje turtuoliams atsiėjo 25 tūkst. eurų. Už šią kainą pora galėjo apsilankyti popiežių regalijų ir apdarų lobyne bei Ašarų kambaryje, kuriame meldžiasi kiekvienas ką tik išrinktas popiežius.

„Būti Siksto koplyčioje, kai čia daugiau nieko nėra – nenusakomas įspūdis. Iš karto sunku suvokti akimirkos svarbą. Supratimas ateina vėliau“, – pasakojo M.Rago.

Tačiau jos klientus ypač sujaudino ašarų kambarys. „Tai iš tiesų šventas kambarys, – kalbėjo M.Rago. – Čia patekęs suvoki, kad šiame kambaryje vienumoje yra pabuvojęs kiekvienas popiežius, o dabar tu pats čia stovi krečiamas pagarbaus virpulio“.

Po tokios patirties būtų keista iki soties vakarieniauti madingame restorane, todėl M.Rago klientai grįžo į savo numerį restauruotame „Eden“ viešbutyje, kur jiems pakako kuklios vakarienės.

„Jiedu tenorėjo pabūti kartu“, – aiškino „Michelle Rago Destinations“ įkūrėja.

Piršlybos Viduramžių stiliumi

Slaptas „Travel Siblings“ ginklas – Hélène Darroze, kuri vadovauja paklausiame Londono viešbutyje „Connaught“ esančiam restoranui. Pakanka jai pasakyti, kokį maistą klientas mėgsta, kokie reikalingi stalo įrankiai, indai ir visa kita, ką tik sugalvoji, o H.Darroze suorganizuoja pirmos klasės pristatymą į bet kurį miesto tašką.

Porai, kuri visa širdimi myli bet ką, kas susiję su Anglija, geresnės vietos didelei šventei nei Londono Taueris nesugalvosi.

H.deBellas neslėpė, kad sumanyti pačią idėją nebuvo sudėtinga. „Ši pora apsėsta visko, kas britiška, o ypač – britų viduramžių istorija“, – aiškino jis.

Tad būsimoji nuotaka visiškai nieko neįtarė, kai jai buvo pasiūlytas pažintinis turas po Londoną. Būsimieji sužadėtiniai aplankė įvairias Londono vietas, tačiau vienoje Tauerio patalpų jos laukė gėlės ir moters mėgstamais patiekalais dengtas stalas. Desertui buvo žiedas. O tai jau buvo staigmena ne tik būsimajai nuotaikai, bet ir patiems organizatoriams iš „Travel Siblings“.

Neįtikėtinas vakarėlis

Pasitaiko, kad romantikos banga užlieja būtent tą akimirką, kai to mažiausiai tikiesi.

Vieną pasiturinčią porą iš Niujorko (jis – investuotojas į nekilnojamąjį turtą, ji – modelis) romantika apėmė švenčiant žmonos 40-metį.

Pora ketino vykti ilsėtis į savo pamėgtą ir dažnai lankomą Bahamų viešbutį „Ocean Club“.

Tačiau tradicijas teko keisti, nes jų privatus lėktuvas pakeitė kursą ir nuskrido į gretimą Mušos salą. Kelionė į salą, kuri priklauso magui Davidui Copperfieldui, buvo tik pirmoji staigmena.

„Moteris manė, kad tebus jiedu su vyru“, – pasakojo J.Ezonas. Tačiau, jiems išlipus iš lėktuvo, poros laukė būrys žmonių, kurie sušuko: „Staigmena!”. Kad susivoktų, kas čia nutiko, jubiliatei prireikė poros minučių. Čia susirinko giminės, draugai, kai kurių žmonių moteris nebuvo mačiusi dešimtis metų. „Atvežėme žmones iš Atlantos, Los Andželo, visų šalies kampelių, įskaitant ir pradinės mokyklos draugus“, – prisiminė staigmenos organizatorius.

Keturias dienas sala priklausė tik šventės dalyviams. Jie ieškojo lobių, dalyvavo viktorinose, žaidė paplūdimio žaidimus. Svečiams gamino jubiliatės mylimas virėjas. Be viso to jubiliatės garbei buvo sukurtas ir kino filmas.

„Visos poilsio dienos buvo skirtos tik jai. To moteris nesitikėjo“, – sakė J.Ezonas.

Vakarienė su fejerverkais

Įprastai romantiška vakarienė – tai baltos staltiesės, žvakės, brangus vynas ir daug maisto. Tačiau vienas J.Ezono klientų, ruošdamas šventinę vakarienę mylimosios gimimo dienos proga, nusprendė praplėsti šiuos rėmus.

Tam klientas papuošalų dizaineris pasirinko Italijos Amalfio pakrantę, o J.Ezonas paplūdimio klube „Palazzo Avino“ parūpino išskirtinių patiekalų vakarienę. Tą dieną ši vieta priklausė tik šiai porai.

Kai patiekalai keliavo į stalą, juos lydėjo „specialieji efektai“. Pavyzdžiui, pirmuosius patiekalus atnešė smuikui griežiant poros vestuvių dainą, o prieš mėsiškus valgius danguje sproginėjo fejerverkai.

„Pasiskolinau sumanymą iš „Fashion tea“ programos, kur prie arbatos tiekia nedidelius žiedo ar batelių ant kulno formos pyragėlius“, – prisiminė šventės organizatorius.

Taip atsirado dešimties desertų serija, kur kiekvienas saldėsis reiškė tam tikrą poros gyvenimo momentą. Pirmasis desertas buvo oranžinių marškinėlių formos. Jais vyras vilkėjo pirmąją pasimatymo dieną. Čia buvo ir žydrieji delfinai – moters daugelio paveikslų personažai, ir miuziklo „Liūtas karalius“, kurį pora kartu žiūrėjo tris sykius, afiša, ir dramblys – jų medaus mėnesio Tailande simbolis, ir Peliuko Mikio, kurį ji taip mylėjo vaikystėje, ausys.

Karališkas gimtadienis

Kai klientai domisi kuo nors ypatingu, ant to lengva konstruoti dovaną. Taip M.Rago ir pasielgė rengdama nekilnojamojo turto brokerio Wade'o Gileso ir verslininko Jeffo Schabo, aistringų jodinėtojų poniais, šventę.

W.Giles'o 30-mečiui M.Rago surengė tematinę dieną Londone, kur polas ir poniai – neatsiejama karališkosios kultūros dalis.

Pirmiausia švenčių organizatorė porą įrašė į Londono jodinėtojų klubą. Ši narystė leidžia pasinaudoti išskirtinėmis galimybėmis. Padedant klubui į Haido parką buvo atgabenti du poniai, kuriais jodinėjo pora. „Klubas turi ryšių, tačiau tokias staigmenas jis rengia tik patyrusiems jojikams, už kuriuos neteks atsakyti savo galva“, – kalbėjo švenčių organizatorė.

Po pasijodinėjimo pora apsilankė karališkose arklidėse, o po to šoko į sraigtasparnį ir nuskrido į pietinėje Anglijoje esantį princo Philipo įsteigtą penkių žvaigždučių polo klubą „Coworth Park“.

Čia buvęs britų rinktinės kapitonas jiems pravedė privačią polo pamoką, o taip pat padovanojo bilietus į varžybas. Galiausiai pora grįžo į Londoną, kur jos laukė „Rolls-Royce Phantom“, nuvežęs pietų į grasaus virtuvės šefo Gordono Ramsay restoraną „Pétrus“.

Viskas vardan Monos Lisos šypsenos

Kur tik „Travel Siblings“ nėra rengę švenčių. Tik vargu ar galima sumanyti ką nors didingesnio nei Luvras. Čia yra zonų, kurias tam tikram laikui galima paprašyti uždaryti kitiems lankytojams.

Vienai porai H.deBellas užsakė salę su žymiausiu muziejaus eksponatu – Monos Lizos paveikslu. Jį vienas turtingasis iš Niujorko įvardijo mylimiausiu paveikslu. Vakarienę klientams pristatė iš „Ritz Paris“. Ji baigėsi piršlybomis įteikiant žiedą su penkių karatų deimantu iš „Cartier“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.