Baltarusijos pramonės parke įsikurs ir lietuviai – investuos 7 mln. eurų

Kinijos ir Baltarusijos industriniame parke „Didysis akmuo“ gamyklą statosi ir lietuviško kapitalo įmonė. Oficialiai parko administracija Lietuvos įmonės neįvardina, tačiau Baltarusijos spaudoje įvardijama bendrovė „New Craft Technologies“, planuojanti statyti integruotą ekologiškų pakuočių iš celiuliozės polimero gamyklą, rašo „Verslo žinios“.

Baltarusijoje investuoti traukia ir Lietuvos verslą. <br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Baltarusijoje investuoti traukia ir Lietuvos verslą. <br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2018, 9:29 AM, atnaujinta May 29, 2018, 9:32 AM

Lietuvos komercijos atašė Baltarusijoje Julijaus Glebovo žiniomis, kol kas tai vienintelė lietuviško kapitalo įmonė, pasirašiusi ketinimų protokolą dėl investicijų industriniame parke. Teigiama, kad „New Craft Technologies“ investicijos viršys 7 mln. eurų.

Parko rezidentų sąraše nurodytos tokios kompanijos kaip „Huawei“, ZTE, „NanoPectin“ ir kitos. „Didysis akmuo“ buvo įkurtas 2010 metais, 205 kv. kilometrų plote turėtų išaugti šiuolaikinis miestas su pramonine zona, mokslinių tyrimų centrais, gyvenamuoju rajonu, prekybos ir laisvalaikio centrais bei poilsiaviete, galinčia priimti 160 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.