Inovatyvios veido odos priežiūros priemonės prieinamos ir Lietuvos vartotojams

Lietuviškas startuolis „Peonia Lab”, įkvėptas Lietuvos biotechnologijos mokslų laimėjimų, sukūrė odą jauninančias priemones, kurių sudėtyje dera inovatyvūs komponentai. Greitą ir sėkmingą idėjos įgyvendinimą lėmė bendradarbiavimas su mokslu – Lietuvos biotechnologijų įmone „Profarma“ ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) atstovais.

 PEONIA produktų kūrimo komanda.
 PEONIA produktų kūrimo komanda.
 PEONIA odos priežiūros priemonės.
 PEONIA odos priežiūros priemonės.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 4:10 PM, atnaujinta Jul 27, 2018, 11:12 AM

Idėją įkvėpė biotechnologijų pažanga

Pasak Jūratės Kavaliauskaitės, vienos iš „Peonia Lab“ bendraįkūrėjų bei rinkodaros ir komunikacijos ekspertės, idėją kurti inovatyvias veido priežiūros priemones Lietuvoje lėmė čia itin išvystyta biotechnologijų sritis.

„Lietuvoje sukurtos biotechnologinės inovacijos neretai yra eksportuojamos į užsienį ir tampa sudėtingų farmacinių produktų dalimi. Idėja produktų linijai kilo supratus, kad tai, kas yra sukuriama labratorijose, gali būti panaudota ir Lietuvos vartotojams prieinamuose kasdieniuose odos priežiūros produktuose“, – sako ji.

Pasak atstovės, mokslo ištobulintos kosmetikos kryptis įgauna pagreitį visame pasaulyje.

„Pastebime, kad atsiranda nauja kosmetikos rūšis, vadinamoji farmacinės paskirties kosmetika (angl. cosmeceuticals). Tai kosmetikos priemonės, kuriose pasitelkiamos aukštųjų technologijų metodais išgrynintos formuluotės ir didesnėmis koncentracijomis naudojamos aktyviosios medžiagos, turinčios efektyvų poveikį odai. Ši kosmetikos inovacija, populiarėjanti visame pasaulyje, vis aktualesnė tampa ir Lietuvoje“, – sako atstovė.

Mokslo reikšmė produktų kūrime – itin didelė

Pasak atstovės, tam, kad produktai būtų moksliškai pagrįsti ir patektų į parduotuvių lentynas prireikė beveik trejų metų.

„Biotechnologijų įmonė „Profarma“ mums padėjo iš natūralių šaltinių išgryninti baltymus – augimo faktorius, kurie padeda odos ląstelėms atsinaujinti. LSMU mokslininkai padėjo integruoti išgautas veikliąsias medžiagas į kremus. Tam, kad produktų veiksmingumas būtų užtikrintas, buvo atliekami įvairūs tyrimai ir bandymai, tarp jų – stabilumo, dermatologiniai, vykdomi ES teisinį reglamentą atitinkantys gamybos procesai“, – pasakoja ji.

Bendrovės planuose – tolimesnis kosmetikos inovacijų kūrimas ir bendradarbiavimas su Lietuvos mokslo įstaigomis.

„Neseniai baigėme naują projektą, atlikome mokslinius tyrimus ir sukūrėme produktų, skirtų kovoti su akne, prototipą. Ši odos problema yra identifikuojama kaip viena dažniausių ir sudėtingiausiai įveikiamų. Kartu su LSMU mokslininkais tyrinėjome augimo faktorius, biologiškai aktyvias medžiagas, kurie pasižymi savybėmis, padedančiomis kovoti su aknę sukeliančiomis bakterijomis. Bandymų metu procesuose dalyvavo ir „Profarma“, buvo sukurti naujų produktų prototipai – valomosios priemonės ir gelis. Atsižvelgdami į sėkmingą patirtį, mes ir toliau ketiname tęsti glaudų bendradarbiavimą su mokslo institucijomis bei kurti inovatyvius farmacinės paskirties produktus“, – apie planus pasakoja J. Kavaliauskaitė.

Mokslo infrastruktūra – verslo vystymui

„Peonia Lab“ – viena iš bendrovių, pasinaudojusių ES investicijų priemone „Inočekiai“. Ji yra skirta inovacinę veiklą pradedantiems ar vykdantiems juridiniams asmenims, pagal kurią jie gali gauti finansavimą paslaugoms iš mokslo ir studijų institucijų įsigyti.

„Gautas finansavimas mums leido pasinaudoti infrastruktūra moksliniams tyrimams bei naujų produktų prototipų sukūrimui. Lietuvos mokslo įstaigos turi puikius mokslininkus bei didžiulius žinių išteklius, reikalingus tyrimams ir bandymams atlikti, tačiau jaunoms įmonėms dažniausiai trūksta finansinių galimybių pasinaudoti reikiamomis technologijomis, laboratorijų paslaugomis. Todėl tokios priemonės, kaip „Inočekiai“, turi svarią reikšmę sėkmingam verslo ir mokslo bendradarbiavimui“, – teigia J. Kavaliauskaitė.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.