„Audėjas“ turi naują vadovą

Atsistatydinus UAB „Audėjas“ vadovui Jonui Karčiauskui, kuris bendrovei vadovavo 45 metus, bendrovės valdybos sprendimu nuo š. m. rugsėjo 3 d. direktoriumi paskirtas valdybos narys Darius Bernardas Liutkevičius. 

„Audėjas“ vadovas Jonas Karčiauskas bendrovei vadovavo 45 metus,<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Audėjas“ vadovas Jonas Karčiauskas bendrovei vadovavo 45 metus,<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 12:03 PM, atnaujinta Sep 6, 2018, 1:04 PM

„Naujajam „Audėjo“ direktoriui keliame ambicingus uždavinius: atsižvelgiant į rinkos pokyčius, diegti naujus procesus, tęsti gamybos modernizavimą ir gerinti klientų aptarnavimo kokybę“, – sako J. Karčiauskas, pagrindinis „Audėjo“ akcininkas ir valdybos pirmininkas, toliau aktyviai besirūpinsiantis strategine bendrovės plėtra.

D. B. Liutkevičius nuo 2011 metų bendrovėje „Audėjas“ užėmė generalinio direktoriaus pavaduotojo verslo plėtros klausimais pareigas, o šių metų balandį tapo valdybos nariu.

D. B. Liutkevičius Vytauto Didžiojo Universitete yra  įgijęs verslo administravimo magistro laipsnį. Prieš prisijungdamas prie „Audėjo“ komandos, 2000-2007 m. dirbo IT projektų vadovu vienoje moderniausių Lietuvos gamybos įmonių UAB „Philip Morris Lietuva“, kur gavo aukščiausius įmonės apdovanojimus už ypatingai gerus darbo rezultatus, 2007-2009 m. dirbo UAB „Vilniaus kapitalinė statyba“ bei UAB „VAATC“ valdybos pirmininku, vėliau Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje buvo atsakingas už Lietuvoje reguliuojamą elektros sektorių.

Naująjį direktorių paskyrusi UAB „Audėjas“ valdyba taip pat nusprendė padidinti savo narių skaičių, įtraukdama nepriklausomą narį – advokatę Dainą Senapėdienę, tarptautinės advokatų kontoros „CEE Attorneys“ partnerę ir valdybos narę.

 „Audėjas“ – viena moderniausių baldinių ir dekoratyvinių audinių gamintoja Rytų Europoje, eksportuojanti savo produkciją į daugiau kaip 25 pasaulio šalis. Bendrovė aktyviai investuoja į gamybos modernizaciją ir plėtrą. 2015 metais įrengtas naujas verpalų dažymo cechas, į kurį investuota 2 mln. eurų, vėliau įsigytos moderniausios audimo staklės, atnaujinta kita gamybos įranga, o šiemet pasitelkus dalinį finansavimą ES fondų lėšomis ant gamybinio pastato stogo įrengta 500 kW galios saulės elektrinė.

Nepaisant aršios konkurencijos su Turkijos ir tolimosios Azijos šalių audinių gamintojais, „Audėjas“ išlieka vienas stipriausių ir patikimiausių audinių tiekėjų Skandinavijos bei kitų Europos šalių baldų gamintojams bei namų tekstilės vartotojams.

2017 metais UAB „Audėjas“ pajamos augo 13%. Bendrosios ir administracinės sąnaudos mažėjo 14,4% iki 1,26 mln. EUR ir tai leido pasiekti tris kartus didesnę EBITDA 2017 metais, palyginus su 2016 m., kuri siekė 200 tūkst. EUR.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.